Hafta Sonu Seyahati: Özgürlük Heykeli @UPLIFERS

Hafta sonu gezmesinde bu hafta uzaklara gidiyoruz: Amerika'ya!

New York şehrinin temel simgesinden Özgürlük Anıtı'nı mercek altına alıyoruz.

Tura katılmak için ne yapmanız gerektiğini artık biliyorsunuz:





Kıbrıs Lezzetleri

Evet, geldik Kıbrıs turumuzun lezzet köşesine:

"Kıbrıs'ta Ne Yenir, Ne İçilir?"


Şeftali Kebabı

Maddelemeye, gitmeden önce araştırma yaptığımda en çok merak ettiğim ve "yenilecekler liste"mde ilk sıraya aldığım yiyecekle başlamak istiyorum: "Şeftali Kebabı"


Tat olarak çok da farklı bir lezzet almadıysam da normal köftelerden kıvam ve şekil olarak farklılaşarak turistleri avlamayı başarmış. Özellilkle, Girne Limanı kıyısında bulunan restoranlar, menüsünü turistik fiyatlarla çoktan güncellemiş. Bu sisteme karşı olsam da, limanı en keyifli açıdan izleyebileceğim mekanı bulunca hesap ekstresi aklıma bile gelmedi. Zira, o balkonda bir ziyafet çekilmeli, bir "şerefe" denilmeliydi!


Kıbrıs Köftesi

Restorana girdikten sonra menü üzerinden keşfettiğimiz ve masa üzerinde gördüğünüz diğer tabakta bulunan Kıbrıs Köftesi.

Hafif mücveri andıran, içine maydonoz konulmuş bir köfte. Farklı tat arayışındaysanız, normal ızgara köfteye alternatif olabilir.

Molehiya bitkisi

Biraz dikeni olan, haşlanıp sirkelendikten sonra bildiğimiz Ege, Akdeniz mezesi tadına bürünmüş bir bitki.


Macun

Ceviz, patlıcan gibi çeşitli meyve,sebzelerden yapılan reçeller benim keşfedebildiğim kadarıyla. 

Hellim

Bildiğimiz hellim'lerden farkı var mı? Tat olarak yok. Yalnızca miktar olarak fazla olduğu için gidince "alalım" diyorsunuz.

Alkol

İçecek olarak ise alkol alabilirsiniz bol bol, eğer ilgi alanınızdaysa. .Zira ucuz. Tabi bizim ülkemize göre... Yoksa "bir bira için neden bu kadar para verelim yahu?" da diyebilirsiniz bir Almanya, bir Avusturya'dan gelmişseniz örneğin. Kıbrıs'ın içinde Duty Free'den daha uygun fiyatlara bulabileceğinizi ise daha önceki yazımda bahsetmiştim hatırlarsanız. --> Tık Tık

Buzlash

Vee yöreye özgü olmasa da, yörede en çok hora geçen şey olan Buzlash içebilirsiniz bol bol. Ben fonda yaz sıcağı da varken bardaklarrca içebilirim, o kadar seviyorum!






Lazım be Usta!

İç ısıtan insanlar lazım hayatta.

Yağmur yağdığında keyfini almasını bilen,

Hava soğuduğunda sıcacık içeceğini sana hazır eden,

Kulaç atmaya başladığında düşünmeden peşinden gelen,

İçin sıkıldığında sebebini unutturabilen...


Dolu muhabbetler lazım hayatta,

Havadan sudan konuşurken bile zamanı dolu geçirten sohbetler.

Tatlı dille başlanan, bilgelikle ilerleyen cümleler...


Özgür şehirler lazım hayatta,

Seni olduğun gibi kabullenen,

İstediğin zaman istediğin gibi giyinebileceğin uygun iklimi de, adabını da veren.

Havanın ılımanlığını ruhuna da yansıtabilen,

Kartpostal şehirler...


Lazım be usta!







En Uygun Fiyatla, En Çok Nasıl Gezelir?

Gökçen Gökyer Blog'un gezgin ya da gezmeyi seven okurları için bir fırsat köşesi var bu hafta blogda. 

"En uygun fiyatla, en çok nasıl gezebilirim?", "Haftanın yoğun temposundan bunaldık, hafta sonu şehirden kaçış için nereye gidebilirim?" ya da "şuradan şuraya gitmem lazım, en uygun fiyatı nasıl bulabilirim?" sorularından en az birini içinizden geçirdiyseniz, bu site sizin için.  

onlinebilet.com  üzerinden 120'den fazla otobüs firması ile Türkiye'nin her yerine en ucuz otobüs biletini bulmanız mümkün. Yapmanız gereken tek şey bu adrese girip ana ekranda çıkan sorgulama alanlarına bulunduğunuz şehri ve hedef destinasyon noktanızı tarihiyle girmek.


Siz de benim gibi "her firma" ile gitmek istemeyenlerdenseniz, alternatif çözümler için yine ana sayfa üzerinden erişebileceğiniz otobü firmalarını listeleyerek tüm listeye görebilirsiniz.

Eğer az önceki sorulardan ikinci sıradakini, yani: "Haftanın yoğun temposundan bunaldık, hafta sonu şehirden kaçış için nereye gidebilirim?" sorusu ile geldiyseniz de, "En uygun fiyatlar" altından oo piti piti yaparak en uygun fiyata en uygun şehirden kaçışı bulabilirsiniz.


"Peki bu kadar seçenek içinden nereyi seçsem. kafam çok karıştı?" diyorsanız da onlinebilet.com'un Blog köşesinden ilham verici gezi turlarından fikir alabilirsiniz.

Bunun dışında, siteye ücretsiz üye olarak tüm geçmiş biletlerinizi sorgulayabilir, bilgi girişlerinizi otomatik hale getirebilirsiniz. Sefer sorgularken ise otobüs için özellikleri ve fiyatlarını karşılaştırmalı olarak görebilir, seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

"Gönlümüzün nereye götürdüğü, cebimizin kaç paraya razı olduğu" rotalar için "onlinebilet.com".



Kozmium’da Alışveriş Ayrıcalığı

Kozmium; klasik internet alış verişinin bir, hatta birkaç tık ötesinde sağlık, kozmetik ve medikal ürünleri müşterisine ulaştıran güvenilir bir oluşumdur. Kozmium; 9 yılı aşkın bir e-ticaret deneyimi ve 50 yılı aşan eczanecilik deneyiminin verdiği bir güvenle müşterilerine hizmet etmektedir. Zira bini aşan markanın yüzlerce kategoride yaklaşık 10 bin ürünü Kozmium.com’da bulunmaktadır. 

Kozmium’daki ürünler, her hangi bir kozmetik ya da medikal mağazalarında bulunabilecek ürünlerden çok daha kaliteli, hesaplı ve güvenlidir. Ayrıca dışarıdan her hangi bir eczane ya da kozmetik mağazasından bir ürün aldığınızda ödeyeceğiniz tutarın çok daha altına bir miktar ödeyerek Kozmium’dan güvenli ve hızlı bir şekilde alabilirsiniz.  Kozmetik ve medikal sektörde en sık tercih edilen dünya markaları "Kozmium.com"da % 50’lere varan indirimlerle satışa sunulmaktadır.

Kozmium.com’a üye olan müşteriler, indirimlerin ve kampanyaların yer aldığı e-maillerle düzenli olarak bilgilendirilmekteler ve bu sayede istedikleri ürünlere daha hesaplı ücretlerle sahip olabilmekteler.


www.kozmium.com’dan Alış Veriş Yapmanın Avantajları

  • www.kozmium.com müşterileri sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatla alış veriş yapmanın keyfini çıkarabilmekteler.
  • www.kozmium.com, insan odaklı çalışma stratejisi üzerine kurulduğu için, bireylerin tüm yaşamları boyunca öncelikle sağlıklı, bakımlı, güzel, estetik ve mutlu olmaları amaçlanmaktadır.
  • www.kozmium.com sadece satış odaklı değil, aynı zamanda talep eden bireyler ürünler hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti de verilmektedir.
  • www.kozmium.com’da görev yapan personel alanında uzman ve deneyimli olduğundan doğru kişiye, doğru hizmeti verebilmek esastır.
  • www.kozmium.com ürünlerinin kalitesinden emin olduğu için hangi sebeple olursa olsun müşterilerin ürünleri iade edebilme hakları vardır.
  • www.kozmium.com, müşterilerin kişisel güvenliğinin sağlanmasına çok önem vermektedir.
  • www.kozmium.com, bir eczanecilik mantığı ürünüdür. Ancak asla reçeteli ya da reçetesiz ilaç satışı yapılmamaktadır.
  • www.kozmium.com’daki ürünlerin tamamı Tarım ve Sağlık Bakanlığı onaylıdır.
  • www.kozmium.com müşterileri kargo bedava kategorisindeki ürünleri takip ederek kargo ücreti ödemeden alış veriş yapabilmekteler.
  • www.kozmium.com müşterileri memnuniyeti odaklı çalıştığından müşteriler ister Zopimchat ile online olarak, ister info@kozmium.com ile e-mail yoluyla, isterse de 0850 333 25 58 numaralı telefondan müşteri hizmetleri personeliyle görüşerek soru, sorun ve önerilerini belirtebilmekteler.

Bayram Gezmesi! @UPLIFERS

Bayram öncesi seyahat turlarına hala karar verememiş olanlar ya da rotasını çoktan bu yöne çevirmiş olanlar için hatırlatma postu blogda!

Akdeniz'in eşsiz mavsine Kıbrıs kıyılarından girmeye niyetliler için:


Kıbrıs’ta mavinin 50 farklı tonu: Lefkoşa – Gazimağusa – 

Maraş

Devamı: http://www.uplifers.com/kibrista-mavinin-50-farkli-tonu-lefkosa-gazimagusa-maras/#ixzz4Jmv1df1o




Mutlu, keyifli bayramlar!


Instagram Aksesuar Günlüğü

Yaz mevsimini bu yıl itibariyle kapatmış olsak da, sezon olarak hala açığız.

Biraz tatil beklentisiyle, biraz da buluttan fırsat buldukça güneş sebebiyle...

Ruhen yazı tam renkleriyle yaşayamadığımızdan biraz belki de.

En çok renkleri takılar, kıyafetlerle gün yüzüne çıkarma isteğim de bu sebeple.

Biraz renk olsun hem gözlerimize, hem de gönlümüze diye...

Instagram aksesuar günlüğüm...


































More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı