Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarla düzenlediğimiz makarna-şarap gecesine alternatif olarak hazırladığım kokteylin tarifini vermek istiyorum zira çok pratik. Hamburg'dayken severek shot yaptığımız 'erdbeer-lime'yi (çilek-limon) andırmakta tadı. Yazın son zamanlarında, hala yaz esintisi arayanlar için ideal;)
Karpuz-Limon Kokteyli
Malzemeler
Karpuz (çekirdekleri ayıklanmış)
Portakal suyu
Limonata
Votka/Cin
Hazırlanışı
Karpuzları blenderdan geçirerek sıvı hala getiriyoruz. Geniş bir kase veya sürahiye aldığımız karpuz suyuna karpuz tadını bastırmayacak kadar portakal suyu ve limonata ilave ediyoruz. En son içine votka veya cin (biz ikisinden de biraz koyduk) ekleyip kepçe ile karıştırarak bardaklara servis yapıyoruz. İster kokteyl olarak yavaş için, isterseniz bizim yaptığımız gibi aralarda shot atın. Asla çarpmayan, ağız tatlandırıcı bir karışım.
Cheers! =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder