Pages

19 Ağustos 2014

Tatlı Menüsü: Cupcake & Frappuccino @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Gokchen'in Spesiyali köşelerine bir tatlı menüsü ile devam ediyor, yazın son demlerinin şerefine birer cupcake ve frappuccino tarifi veriyorum.

Hemen tariflere geçiyorum ki, daha fazla merakta kalmayalım! =)


Çilek Soslu Cupcake





Malzemeler

Yumurta
Toz şeker
Yoğurt
Un
Kakao
Kabartma tozu

Sos için
Süt
Çilekli Puding
Pasta süslemeleri

Hazırlanışı
Dikkat ettiyseniz malzemeler için herhangi bir ölçü birimi kullanmadım, zira bende bir 'göz kararı' ölçüsü durumu hakim. Bu yüzden, size tahmini malzemelerle yapabileceğiniz alternatif kek taramaları da önerebilirim siz "illa ki ölçüyle yaparım" diyenlerdenseniz. Malzemeleri yumurta, şeker, yoğurt, daha sonra un, kabartma tozu ve kakao sırası ile çırpıyoruz ve kek kıvamı oluştuğunda kek kalıplarına dökerek 170 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.
Daha sonra bir kapta çilekli pudingi az süt ile yoğun kıvama gelinceye dek pişiriyoruz.

Pişen ve soğuyan kekin üzerine sosu dökerek ve pasta şekerleriyle süsleyerek servis ediyoruz.



Ahududulu ve Çikolatalı Frappuccino


Malzemeler
Ahududu
Buz
Süt
Kakao

Üzerine
Taze nane
Çikolata Parçaları

Hazırlanışı
Bu tarif de serin buzlash kıvamı bir frappucino oldu doğal gelişimi içerisinde. =)
Parçalayıcımız varsa şanslıyız, zira buzları burada kırarak işe başlıyoruz. İçerisine ahududuları ilave ederek blenderı çalıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra hafif kıvam vermesi ve ahududunun ekşiliğini kırmak amacı ile süt ve kakao ilave ediyor, karşımı tamamlıyoruz. Karışım ılınmadan servis ediyor, üzerine taze nane yapraklarını ve çikolata parçacıklarını koyarak kocaman bir pipet ile afiyetle içiyoruz.


Hepsi bu kadar basit...
Elimize Sağlık!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder