Pages

17 Mayıs 2016

İzmir Kumpiri! @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Gokchen'in Spesiyali köşesini özleyenler?

Özlemediyseniz çok şey kaçıracaksınız, zira bu tarif tam sizlik! =)

İzmir özlemim arttıkça Gokchen House Lounge Cafe'de ege sofraları ve ege yemekleri sıklaşmaya başlar.

Şu sıralar bu mod hakim.

Yemekte ise ne mi var?

İzmir Kumpiri!


Malzemeler
Orta boy Patates (kişi başı olarak hesap edebilirsiniz)
Tereyağ
Kaşar Peynir
Tuz

Harç Malzemesi (Tercihinize bağlı, görseldekilerin listesini veriyorum)
Sosis
Zeytin
Mısır
Turşu (kornişon)
Yoğurt (süzme ya da yoğun)
Kuru nane
Tuz

Ketçap/Mayonez/Hardal

Hazırlanışı
Orjinali, patatesin közün içinde uzun saatler pişmesi ancak şehir yaşamında ve ev ortamında pek mümkün olmuyor. Bu yüzden, ben fırında biraz uzun pişirerek kıvamı tutturuyorum. Tam saat derece veremesem de, yaklaşık 200 derecede 1-2 saat pişiriyoruz. Bıçak ya da çatalla patatesin piştiğini anlamamız ne kadar zaman alırsa yani. =) Bu sürede harcı hazırlayabiliriz. Kaşar peynirini her patates için bir tutam olacak şekilde rendeliyoruz. Sosis ve kornişonları da küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız malzemeyi mısır ve çekirdeği alınmış zeytinlerle harmanlıyoruz. İlk harcımız tamam. İkinci harcımız için ise yoğurdu kuru nane ve bir tutam tuz ile karıştırıyoruz.

Patatesler piştiyse sıcak olarak fırından çıkarıyoruz ve dikey olarak karnını kesiyoruz. Çatal ile tereyağ, birer tutam kaşar peynir ve tuzu patatesin içine koyarak eziyoruz. Dikkat edilmesi gereken kabuk dışında bütün olarak kalmaya devam edecek, yalnızca içindeki karışım homojenize olacak.

Daha sonra hazırladığımız ilk harcı, daha sonra da yoğurtlu harcı üzerine tanzim ederek servise sunuyoruz.



Soğumadan sosları ve kolayı kapın ve herkesi sofraya çağırın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder