Pages

17 Şubat 2017

Dünyanın En İyisi Burada, Peki Ya Sen? @RÖPORTAJ

"Başkalarını mutlu etmek istiyorsan, öncelikle kendini mutlu etmelisin."

Bu cümleye son günlerde kitle olarak uzaklaşmaya başladık malum. 
O yüzden bu postu öncelikle kendinizi geri kazanmanız, ardından da çevrenize mutluluk yayabilmeniz için paylaşıyorum. Bunun için de en temel noktadan başlıyorum. Zinde bir vücut!

ODTÜ'den spor hocalarım Maryana Kumachkova ve Yasin Şahin'in açmış olduğu Aurora Spor Salonu'yla iş yeri komşusu olduğumu öğrenmem benim açımdan işleri kolaylaştırdı.

Sizler Yasin Şahin ismini ve başarılarını daha önce de duymuştunuz blogdan.

Şimdi onu tüm dünya duydu, zira 2016 Atletik Fitness Şampiyonu oldu! Böylelikle röportaj tazeleme zamanı da gelmiş oldu.  

Aurora Spor Salonu'nda Personal Training de denilen kişisel eğitimleri ile herkese kapılarını açmış durumdalar. Bir de ekiplerine 2016 Türkiye Fitness 2.'si Elena Larionova'yı katmışlar. Özellikle benim gibi öğle aralarını değerlendirme çabasında olan birçok çalışan için de fırsat, zira yerleri Ankara Tepe Prime Plaza'da. Ben her üçüyle de oldukça verimli çalışıyorum şu sıralar.

Dünyanın en iyileriyle çalışma fırsatı diyorum. Bunu bi' düşünün bence. =)

Yasin Şahin'e kısa kısa çoğumuzun aklına takılanları sordum. Sözü daha fazla uzatmıyor, cevaplara geçiyorum.


G.G. Öncelikle hem senin hem de Elena'nın derecelerinizi hatırlayalım. 
Y.Ş. 
1dereceler : Büyük Erkekler Atletik Fitness  Türkiye 1.
Büyük Erkekler Atletik Fitness Avrupa 3.
Büyük Erkekler Atletik fitness Arnold Classic 4 (2013)

Büyük Erkekler mensphysique  (Atletik Fizik) Türkiye 1. 
Büyük Erkekler mensphysique  (Atletik Fizik) Dünya 5 (2014)

Master Erkekler mensphysique(Atletik Fizik) Türkiye 1.
Master Erkekler mensphysique  (Atletik Fizik) Avrupa 1.
Master Erkekler mensphysique (Atletik Fizik) Dünya 1 (2016)

Lena....Büyük Bayanlar Fitness Türkiye 2.
Milli sporcu, Avrupa Şampiyonası Fitness yarı finalisti 


G.G. Aurora Spor Merkezi'nde ne gibi imkanlar var?
Y.Ş. Aurora sports studio adından da anlaşılacağı üzere küçük stüdyolardan oluşmakta. Ve her bir stüdyoda tam olarak kişiye ozel (pt) dersleri verilmekte. Derslerimiz reformer aletli-aletsiz fitness, pilates, Cadillac pilates, power pilates, stretching, yoga, antigravity yoga, dersler antrenman seviyesi,akışı ve uygun beslenme bilgileri ile tamamen kişiye özel ve birebir yapılmakta.. Kişi antrenörü tarafından hem bilgi hem de hareket uygulaması ve motivasyon anlamında adeta bir dantel gibi işlenmektedir.. Amaç verilen bilgilerin içselleştirilmesi ve yüksek motivasyonla, egzersiz ve doğru beslenme alışkanlığı kazandırılmasıdır.



G.G. Personal training'i dönemlik/yıllık kayıt yapılan spor salonlarından farklı kılan nedir?
Y.Ş. Kişiye özel antrenman popüler ismi ile PT'yi cazip kılan neden aslında adında gizli. Kişinin kendini özel hissetmesi ve bu hissin antrenman ve doğru beslenme için sürekli ve hatta kalıcı motivasyon oluşturması... Yıllık üye olunan dört başı mamur ultra süper lüks salonlar kişi de bu motivasyonu sağlamıyor bizce. Amaç mükkkemmmel tesisi gezdirip kişiyi mekan, alet ve kalite anlamında tavlayıp üye yapmak sadece. Ve kişi üye yapıldıktan sonra amacına ulaşmış oluyor bu tesisler. Sonra kişiler kendi inisiyatifi bırakılan UFO görmüş masum köylü gibi kolunda havlu elinde şu dolaşıyor. Bir kere kişilere başlangıç programı veriliyor o da sadece bir kişi kullanıcı ile dolaşıp adeta sadece aletlerin kullanımını gösteriyor. Sonra kullanıcı hep tek. Eni konu fitness danışmanına soru sorsa bir türlü sormasa bir türlü. Ve orada zaten zamanla fiziği iyi insanlara yanaşıp onların yaptığını yapan birine dönüşüyor. İşin diyet beslenme kısmı boş bırakıldığı için ve kişi birebir hiç motive olmadığı için sonuç alamıyor ve boşa gelip giden biri gibi algılıyor kendini ve devamsızlıktan başlıyor. Tabi spor bahanesiyle piyasa yapmaya çapkınlık yapmaya gelen bay bayanların devamlılığı iyi bu tip yerler de 😂😂 Neyse sonuçta bir insanı süper lüks bir makine motive etmez bir insanı yine başka bir insan motive edebilir daha önce bu yollardan geçmiş ve başarısını şampiyonlukları ile ispatlamış bir kişi  yapabilir bunu. Kişi ile sürekli beraber hatta bazen birlikte yapılan hareketler birlikte sayılan tekrarlar...beraber terleyen iki kişi. Bir şampiyon ve biri daha yolun başında motivasyon budur işte....özel ders verirken gözlemlediğim şeylerdir bu anlattıklarım. Özel ders alan hemen hemen tüm sporcularımız aynı zamanda büyük bir gym'e üyeler. Ve ayda yılda bir defa gitmişler. Ha büyük gym'ler bu arada kendini bilen. Belli bir seviyeye gelmiş. Yarışma hedefi olan profesyonel sporcular için tabi ki adeta nimettir. Ama spora yeni başlayan ve büyük umutlarla beklentilerle başlayan eline daha önce dumbell almamış sürekli ilgi ve desteğe ihtiyaç duyan kişiler için kabus  olabilmekte maalesef. Bu kişiler için yaşasın PT diyorum 😊✌


G.G. Bir kişi yaklaşık belli bir aşama kaydedebilmesi için ne kadar gelmeli yaklaşık olarak?
Y.Ş. Sonuç almak kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir... ama kişinin maximum seviyede antrenman, beslenme ve dinlenme düzenine dikkat ettiğini varsayarsak, üç ay (40 ders) sonra antrenör ve kişinin kendisi ilerleme ve pozitif değişimi fark eder. Altı ay(80 ders) sonunda ise artık gelişim ve değişim dışardan da tepki çeker ve görülebilir. Örneğin kişiyi uzun zaman görmeyen bir yakını "ya n'olmuşsun sen, spor mu yapıyorsun, ne kadar incelmişsin?" dediğin de emekler de PT de ise yaramış demektir 😊✌


Ben yıllardır karşı olan birisi olarak PT gücüne bizzat ikna oldum.

Bilginize sunarım. =)

Çok Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder