Pages

26 Aralık 2013

Noel/Yılbaşı Keki! @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Yılbaşı sofralarını paylaştık, fikirleri topladık, sıra geldi sofrayı donatmaya...

Gokchen House Lounge Cafe'nin spesiyali bir yılbaşı keki gelsin bunun şerefine benden size.

Biraz elegan, biraz farklı ama sonuç kesinlikle çok iddialı!

Hemen malzeme paylaşımına geçiyor, size mutlu noeller ve mutlu yıllar diliyorum!

Merry Christmas/Mutlu yıllar!


Malzemeler
2 Yumurta
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık bir kahve fincanı şarap
Yaklaşık bir kahve fincanı süt
İstediğiniz miktarda kakao
Çikolata parçaları
Damla sakızı
Kuru incir (istediğiniz kadar)

Hazırlanışı
Malzemeleri bildiğimiz kek formatında hazırlıyoruz. Un ve kabartma tozunu ilave ederek çırptıktan sonra şarap ve sütü de ekleyerek karışımı kek hamuru haline getirdikten sonra küçük doğranmış kuru incirleri, damla sakızı parçalarını (ben damla sakızı reçelinden küçük parçalar halinde kullandım), çikolata parçalarını da ilave ederek karşımı tamamlıyoruz.

170 derecede yarım saat pişirmek kafidir.



Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder