Asya'nın En Güzel Tren Rotası! @SRILANKA

Girişini yaptığım ancak henüz detaylarına tam inemediğim Sri Lanka postlarından var sırada.

Birden fazla kültürü ve kıtayı tek bir ülkede bulmuş olduğumdan şuralarda bahsetmiştim biliyorsunuz. ("Yepyeni Bir Rota: SRİ LANKA!", "İlk Durak Başkent Kolombo @SRILANKA")

Bu özelliklerden biri de Asya'nın en güzeli olduğuna inanılan Kandy-Ella tren rotası. 

Tropikal ormanların, lokal yerleşkelerin, yer yer çay bahçelerinin içlerinden yaklaşık 8-9 saatinizi alacak bir seyahat düşünün. Aynı zamanda kapılar açık ve isterseniz tüm güzergah boyunca ayaklarınızı sarkıtarak manzaraya karşı oturabilirsiniz. Öyle bir boşvermişlik görevlilerde. =)




Rota şu şekilde.

Biz tur programında şoförlü araç anlaşması yaptığımızda bu tura katılmak istediğimizi de belirtmiştik. Bunun için biletlerimizi bizim için alarak organizasyonu bizim adımıza yapmışlardı.

Buna göre dikkat etmeniz gerekenler:

* Vagon seçimlerinde 1. Sınıf vagon seçmeniz klima ve rezerve koltukta oturabilmek için önemli. Diğer vagonlarda bu iki açıdan sorun olduğu söylenmekte. Bir tek, 1. sınıf vagonların camları açılabilir değil, bu yüzden biz vagonlar arası kapılardan dış havayı soluyabildik.

* Güzergahta son durak olan Ella'ya kadar gitmezsek arada kaçırabileceğimiz bir kısım olabileceğini düşünmüştük başında ancak tüm rotanın yaklaşık aynı olduğunu gördük. Eğer vaktiniz azsa, uçtan uca tüm rotayı takip etmeniz bence zorunlu değil, Nuwara Eliya gibi önceki duraklarda da rotayı tamamlayabilirsiniz.

* Rezervasyonu aylar önce yapmazsanız bizimki gibi rehberlerin karaborsasına mecbur kalabilirsiniz. Yalnız yine de ben doğru sitelere ulaşsam da rezervasyon işlemini kendim uzaktan bir şekilde yapamadım. Bu yüzden mevcudun bir iki misli ödemeyi kabullendim. Ücret yüksek olmadığı için misli tutar da çok aşırıya mal olmuyor ama yine de aklınızda olması iyi olabilir.

* Yolda atıştırmalık yiyeceklerinizin olmasını tavsiye ederim. Zira durak aralarında yerel satıcılar yiyecek satışı yapsa da damak tadınıza çok uyabilecek şeylerin olmama ihtimali yüksek. Bilginize. 

* Biz son durak olan Ella'ya kadar gittik ve orada bir gece kaldıktan sonra, şoförümüzle ertesi gün arabayla, bu sefer ara durakları keşfederek döndük. Siz de bu şekilde program yaparsanız, şoförünüz siz trendeyken ineceğiniz rotaya kadar araçla geliyor ve ertesi gün sizi alarak dönüyor. Bazen kalacak yer ücretini sizden talep ediyor, bazı oteller de ücretsiz ya da daha uygun fiyatla şoförünüz için kalacak yer ayarlayabiliyor. Önceden bu konuda anlaşmayı yapmış olmanız faydalı olacaktır.























Resim yazısı ekle





































Sabahın erken saatinde yola çıktığımız uyku mahmuru kısa video poptporimizi de aşağı linkliyorum. Atmosferi daha iyi yansıtacağını düşünerek.



İndiğimiz rotayı, diğer şehirlerle birlikte ayrıca inceleyeceğim, zira her bir durak için bol bol görsel var. Hepsini tadıyla okuyalım. =)

Sevgiler!

1 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı