Eylül Yazısı


"Nasılsa akıyor hayat, 
Bizde öyle işte akışına bırak."

Pop şarkısından çarptığım sözden ziyade kişisel gelişim için faydalı bir bilgi geldi bana. Keza daha önce de söylemişim aslında "Akışına Bırak Her Neyse Geçer" yazımda da (Tık Tık).

Neye üzülsen, neyi kafana taksan boş çünkü tabanında. Sen n’aparsan yap, neye çabalarsan çabala, neyi oldurmaya çalışırsan çalış, süreç içerisinde önemsizleşiyor konular senin için bile zamanla. Dün takıldığın olay ertesi gün çocukluk, bir önce yaşadığın başarısızlık bir sonra elde edeceğin çok daha büyük bir başarı için çıkman gereken yolculuk oluveriyor.

Yani sen hangi konuya takılırsan takıl, ne için endişelenirsen endişelen ne zaman duruyor, ne de yaşamında mola alıyorsun. Hayat öyle ya da böyle geçiyor gidiyor. Geriye, mücadele edemeyeceğin tek gerçeklik zaman kalıyor. Boşa harcamanın götürüsü de yine senden oluyor. Bu yüzden, ayrıntılarla boğuşarak yine kendini harcamaktansa, resmin bütününe ve asıl hedeflerine odaklanarak süreç detaylarını görmezden gelmek gerek. Sonuçta, zaman öyle de geçiyor böyle de. Akışına bırakmak belki de bu yüzden tek çare.

Bu postun şarkısı da bu olsun.


Şeker Hamurlu Kurabiye @MUTFAK

Yeğenim Gökay'ın 1. yaş günü kutlamasını bilenler hatırlar muhtemelen renkli şeker hamurlu kurabiyelerimizi. (Hatırlamayanlar için hemen tık tık!) 2. yaşına girmeden önce tarifi vermeliyim diye düşünüyorum ki hem bize hatırlatma olsun, hem ihtiyacı olanlara bir an evvel yardım etsin, hem de bayramda çay partisi vereceklere fikir versin. =)

Çok sağlıklı değil kabul ediyorum, bu yüzden "akşama ne yapsak?" sorunuza cevap niteliği taşımasın, derim ben. Partilerden partilere, davetlerden davete hani... =p

Tarifi internette bulduklarımızdan yapmışız biz zamanında, hafif modifiye formatında. Siz de kendi tariflerinizle bir kıyaslayın bakalım farklı bir şey var mı?.

Ha bi' de... Mutlu bayramlar demiş miydim? =)





Malzemeler
Hamur için
1 yumurta
200 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağına yakın un
1 çay kaşığının ucu kadar kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)

Üzeri için
Renkli şeker hamuru
İstenilen şekilde kalıplar
Bal-su karışımı (yapıştırmak için)

ve tabi ki Merdane =)


Hazırlanışı
Yağ ve yumurta geniş bir kasede ister mikser, ister el ile karıştırılır ve pudra şekeri, nişasta ilave edilir. Un da yavaş yavaş eklenir. Kabartma tozu, limon kabuğu ve istediğinize karar verdiyseniz tarçın da ilave edilir. Hamurun yoğrulması bittiğinde elinize yapışmayacak ama çok sert de olmayacak kıvamda olmalı. Hazır olan hamur streçleyerek buzdolabında 1 saate yakın bekletilir.

Buzdolabından çıkarılan hamur merdane ile 0.5 - 1.00 cm kalınlığında açılır ve kalıplar ile kesilir. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye yerleştirdikten sonra 180 derecede yaklaşık 15-20 dk pişirilir. Hamur hafif pembeleşmeye başladığında çıkarılır. Bu konu hassas, pişerken takip etmek önemli. Fanlı pişirilmesi tavsiyeler arasında ayrıca. Fırından ise alır almaz çubukları kurabiyeye yerleştirmek gerekli. Zira soğuduktan sonra bu mümkün olmayacak. Çubuklar hamur hazırlandığında da takılabilir en başında, ancak çubuklar hem fazla yer kaplayabilir, hem diğer kurabiyeleri rahatsız edebilir, hem de çubukların yanması/erimesi mümkün. =)

Pişen kurabiyeleri en az 8 saat dinlendirdikten sonra şeker hamurları da hamurların hazırlandığı şekilde hazırlanır (fırına atma kısmı hariç!)  ve pişmiş hamurların üzerine ballı su ile yapıştırılır.

Kurabiyeler hazır, artık paketlenerek servise sunulabilir.

Afiyet olsun! =)















P.S. Tarif detayları için special thnx to Derya Gökyer. =)


Afiyet olsun! =)

Bayram Mevsimi

Sonbahar yağmurlarına hala yaz yağmuru muamelesi yaptığımız topraklardan; Ege'den yazıyorum bu postu. Bayram öncesinde belki biraz ruhumuza renk katar, bayram neşesi oluşturma çabamıza hafif motivasyon katar amaçlarındayım. Mevsime adaptasyon da sağlama niyetiyle, bayram sofralarımıza biraz turuncu meyveler, biraz da sararmış bitkiler serpiştirerek ortama sıcak hava katmak mümkün olabilir.


Deneyelim görelim...
Mutlu bayramlar! 












"Gökçen Gökyer'in Gözünden" Köşesinde Bu Ay @CAPITAL BRAVE DERGİSİ

"Gökçen Gökyer'in Gözünden" Köşesinde Bu Ay @CAPITAL BRAVE DERGİSİ


Şehir dışında şehirden daha fazla olduğum günlerden merhaba.
Kısa süreliğine şehre döndüm, bu sefer de boş durmadan sizi geziye çıkarıyorum.

Belki 5 çayınızda, belki bir kahve molasında, belki de hafta sonu gezemedik sendromu yaşayanlarla her nerede ne yapıyorlarsa?!

Yaz bittiyse ve ruhumuz yazda kaldıysa, "durmak yok yola devam". İstikamet Akyaka!

"Çayyolu Life Dergisi" bundan böyle "Capital Brave" adı altında daha fazla kitleye seslenecekmiş, hayırlı uğurlu olsun. "Gökçen Gökyer'in Gözünden" devam. ;)

Derginin online hali için: Tık Tık!

.oklu Değnek!

Aslında ipin ucundan bi' çeksen iş çorap söküğü...
Bir düşünmeye başlasan, kafayı yemek çocuk oyuncağı...

Tek mesele asıl pimi çekmek.
Aslına bakarsan her yanı .oklu değnek.
Çekersen de patlarsın,
Çekmezsen de...

Bir yandan, kimin umurundasın ki?
Bir yandan da, "bu ne cür'et, onlar kim ki?!"

Kulaklarını tıkamak istesen çare değil,
Gözlerini çevirsen gitsen, elinde değil..

Şaka olduğunu düşündüğünde gülemiyorsun,
Ciddi olduğunu öğrendiğinde hazmedemiyorsun.

Elini kolunu sallayarak dolaşanlara hayretle bakarken,
Kendin bir şey yapmak istediğinde elin kolun bağlı oturuyorsun.

Çelişkilerle dolu hikayeler dinlediğinde kurguluyorsun,
Sonra kafanda kurdukların gerçek çıkarsa diye içten içe eriyorsun.

Sessiz çığlıkları duyan milyonlar görüyorsun,
Bas bas bağıranların koca bir sessizlik oluşturduğu bir dünyada yaşıyorsun...

Defalarca hangi yılda yaşadığını sorguluyorsun,
Her takvimini güncellediğinde "o zaman çağ neden eskide kaldı?" isyanına giriyorsun.

Gücün neden güçsüzlerde olduğunu anlamaya çalışırken,
En azından neden güçlülerin güçsüzce davrandığını bilmek istiyorsun.

Diyorum ya işte,
Tek mesele asıl pimi çekmek.
Aslına bakarsan her yanı .oklu değnek.
Çekersen de patlarsın,
Çekmezsen de...

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı