Muğla'nın Yeni Tatil Rotasyonu: AKYAKA

İnsan bazı şeylerin değerini kimi zamanlar daha iyi anlıyor. O yüzden, insan zorlu durumlar yaşarken bile içinde şükredecek şeyler arıyor, küçük mutluluklar için fırsat yaratmaya çalışıyor.

Akyaka, benim için böyle bir zamana denk geldi işte. Hayatla olan bağımı güçlendirme isteğime kısa yol sağladı. Şanslıyım ki, ait olduğum toprakların güzelliklerine hala bir yenisi eklenebilmekte yıllardan beri. 

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka'nın yıllardır yakınından berisinden geçmeme rağmen, son zamanlardaki sosyal medya paylaşımlarındaki revaçta hallerini göremediğim için merak etmekteydim. Ne yamaç paraşütü kalmıştı görmediğim, ne kitesurfing i.

Bir de, anın keyfini yaşamanın en keyifli yolu, anın keyfini bilen insanlarla olmaktır malum... Bu konuda da şanslıydım yine.

Böylesi turistik değeri artan bir yerin Gökçen Gökyer Blog gözüyle de anlatılması gerektiğini düşündüm böylece, ev sahibi görerek kendimi. ;)

Bu yüzden; "yapmadan dönmeyin"liyorum hemen:

1- Azmak denilen o soğuk suya girmeden "şifa buldum" demeyin. Hele "su çok soğuk" hiç demeyin! Eğer zamanınız bolsa, iki iskemle alarak kadeh de kaldırırsınız dostlarınızla, o tatlı gün batımında...



2- Aslında çoğu pansiyon/otel olan binaların çevrelediği sokakların arasında kaybolarak, mimari dokusu ile Muğla'da olduğunuz hissini yaşayabilirsiniz. Arka planda duran o yüksek dağların yamacında olmanın büyüsünü de sakın es geçmeyin!



3- Küçük ama iç içe olduğundan kalabalık hissi veren çarşısından dolanarak inin sahile... "Belki şu kafeye döneriz birazdan" cümlesini birkaç kez kurabilirsiniz ilerlerken.



4- Mavi serin sulara kavuştuğunuzda ise, ayağınızın saf kuma temasında mutluluğunuz artacak, zira negatif enerjileriniz bir anda akıp gidecek.




5- Azmak kenarındaki limanda ilerleyerek meşhur balık-ekmekleri ile karnınızı doyurabilirsiniz. Tadını sevmeseniz de "gelmişken bir balık yedik" demek için ideal. (Evet pişman değilim demek için!)


6- Limanın üzerindeki ahşap köprüden diğer plaja geçerek su sporları için kendinizi özgür bırakabilirsiniz.





7- Yol üzerindeki tezgahlardan ise Akyaka hatırası alabilirsiniz. En azından mis kokulu mumlara dayanamayacaksınız eminim siz de benim gibi.



8- Akşam olduktan sonra günün mahmurluğu ile sokaklara tekrar dalabilir, garip bir dinginliğin içinde huzura dalabilirsiniz. 



"Garip bir dinginlik" dedim, çünkü bu kadar turistik bir yerin, böylesi yoğun otellerin bulunduğu sahil kasabasının akşamında biraz daha farklı bir hareketlilik bekliyorsunuz. Yani buna alışmışsınızdır en azından. Oysa ki, burada kimsenin derdi gece çılgınlar gibi eğlenmek, onla bunla sosyalleşmek değil. "Kendi içimizdeki huzuru koruyalım, ay ışığına bir iki kadeh kaldıralım, fona da dalga sesi ile biraz canlı müzik alalım yeter" modundalar. "Eğer çok da eller havaya isterseniz Marmaris aha şurada, gidin orada dağıtın, bizi ellemeyin" demişler adeta. İyi de etmişler diye düşündüm. 




9- Cittaslow olma yolunda çalışmalar yapan belediyenin keyfiyle arabınızı da bir kenara park edip bisikletlerinizle dost olabilirsiniz.

cittaslow

Bir Bardak Viski.

"Hayat sana limon sunuyorsa, limonata yap" demişler.

Kim demişse halt etmiş.

Bazı zamanlar o kadar darlanırsın, o kadar sabrın zorlanır ki, çare değildir.

Senin elinde değildir zira limonatayı yapmak.

Senden çıkmıştır artık çözüm sunmak.

Elinden bir şey gelmediği gibi, çare bulunmasını beklemek yersizdir.

Zincir halkasıdır bir nevi.

Sen birisini açmaya kalkışsan da, onu tutan başka bir halka vardır peşinde, senin o halkayı çözmen yetersizdir.

Otursan üzülsen çözüm değildir,

Kalksan işin ucundan tutsan etkisizdir.

Ruh halin için limonata hazırlamaya kalksan, şeker gereklidir, elinde az miktar kalmışsa da yeterli değildir.

Bu sefer de ekşidir.

O yüzden, kimi zamanlar en iyi çözüm, her şeyi kendi haline bırakmak ve sakince zamanın geçmesini beklemektir.

Bu yüzden, kimi zamanlar limonatayı boşverin,

Bir bardak viski kafidir.

Scotch and a watch

"Tatilde Ne İzlesek" Önerileri


"Tatilde Ne İzlesek" Önerileri


Son zamanlarda öyle çılgınlarcasına dizi-film izliyorum ki, yıllardır toplasam bu kadar izlememişimdir herhalde! o.o

Bu kadar combo izlemişken, hemen bir konuya hakim olma havasına ve sizlere tavsiyede bulunma ukalalığına bürünmüş bile olabilirim. =p

Belki bayramda "el öp, el öp nereye kadar?" diyenlerdensindir, belki "akşam inzivaya çekilsek de bi'şi izlesek" derdindesindir, belki de bunların haricinde bir "c" seçeneğindesindir.

Bir göz gezdirmeye değebilir. Bakarsın izlemediğin, hoşuna gidecek bir şeyler çıkar, kim bilir? ;))

The Goldbergs


Bayram Kahveleriniz Benden! ^^ @GOKCHEN HOUSE LOUNGE CAFE

En sevdiğimiz tatillerden biri daha geldi çattı en nihayetinde; bayram!

Geleneksel kahve - çay içmeceli ziyaretler başlayacakken, "mevsimin yaz olmasını da değerlendirebiliriz" diyerek yine bir Gokchen'in Spesiyali olan Gokchen House Lounge Cafe sunumlarına konu geldi çattı diye düşündüm. =)

Bu sıcakta bu uzuun cümleye hiiç kafa yormak istemeyenleri de anlarım ve lafı uzatmadan görsellere buyur ederim. =)

Gökçen Gökyer Instagram (https://instagram.com/gokcengokyer) hesabından sevgilerle,

İyi bayramlar!

"Yangına Körükle Giden Aşklar"

"Yangına Körükle Giden Aşklar"


Ne büyük mutluluk bana...

Çevremde o kadar kıymetli insanlar biriktirmişim ki, elime aldığım kitaplar bile artık eş-dost eseri...

Şimdi kitap listeme bir de şiir kitabı eklendi!

Boston’ın simgelerinden Charles Nehri’nin güzelliği @UPLIFERS

Gökçen Gökyer Blog ile gezmeye devam ediyoruz!

Kimi zaman haftayı bitiriyoruz, kimi zamansa haftaya enerjik bir başlangıç sağlıyoruz. 

Bu sefer, Amerika'nın Boston şehrine gidiyor, pazartesiye Charles Nehri'nin kıyısında başlıyoruz.

Uplifers ekibi hazır, sıra sende. ;)


Boston'ın simgelerinden Charles Nehri'nin güzelliği


Uplifers

"Berlin'de Görmeden Dönmeyin" Listesi @AVRUPA GÜNCESİ

"Berlin'de Görmeden Dönmeyin" Listesi @AVRUPA GÜNCESİ


Şu kadar zamandır, hala gittiğim de yazamadığım yerler var sırada bekleyen... Bir kısmına konu daha önce geldi, kimisi daha günceldi, kimisini yazmak ayrı keyifti... Kimisini de hep erteledim yazmak için. Erteledim, çünkü yazmaya başlarsam bitmeyeceğine inandım hem kentin tarihini, hem de geçmişten bugüne getirdiklerini... Berlin de o ertelediklerimde başı çekti hep. Hem bir "hangi birini yazayım?"dı benim için, hem de "tarihinin izlerini nasıl anlatsam?" kaygısı vardı.

Ne var ki, zaman geçiyor ve paylaşılacak çok şeye bakıldığında "hiç bir şey anlatmamaktansa, az biraz ucundan tutmak iyidir" diyerek ikna ettim kendimi en nihayetinde.

Bu yüzden, sizlere her bir köşesini, her bir tarihini detaylı anlatmaktansa, nereleri bilmeli, neleri görmeden dönmemeli listesi hazırladım Berlin seyahatiniz öncesi.

"Happy" Kafası


Hazır havalar ısınmaya başlamışken Ankara'da, yine çocukluğumdaki tatillerim gelmiş aklıma...

Tatilin yazın olması ile yazın tatil olmasının arasında bir farkın olmadığı İzmir günleri mesela...

Dalmışım gitmişim hayatın tatil kafasında geçtiği yaz akşamlarına...

Güne hangi tempoyla başlarsan başla, bilirdin eve döndüğünde bahçende oturacağını yıldızların altında, atabileceğini kendini en geç hafta sonu serin sulara...

Karpuzlash ve Çikolatalı-Hurmalı Kek @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Bugün, akşam çayıyla ağdalı tatlınızı bir kenara bırakacağınız serin ve hafif bir yaz ikilisi sunuyorum sizlere. "Karpuzlash" (buzlash göndermeli) ve "Çikolatalı-Hurmalı Kek"!

Biraz iftar lezzeti, biraz karpuzun nimetleri diyor, Gokchen'in Spesiyali'yle baş başa bırakıyorum bizleri. =)


Karpuzlash

Malzemeler
Karpuz
Dondurma

Hazırlanışı
Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları öncelikle derin dondurucumuzda donana kadar bekletiyoruz. Servis etmeden hemen önce karpuz dilimlerini blender içine atarak kabaca parçalıyoruz. Daha sonra içerisine bir iki top dondurma ilave ediyoruz. Ben çikolatalı dondurma kullandım ama vanilyalı veya alternatifleri de hoş olacaktır diye düşünüyorum. Dondurmayı ilave ettikten sonra blender'ı karışım sıvı olana kadar tekrar çalıştırıyoruz. Sıvı dediğim; püre ayarında olacak, zira fazla sıvılaştığında ağzınıza buzlash kıvamındaki buz kıtırları gelmeyecektir. 

Tarif bu kadar pratik! 


Çikolatalı-Hurmalı Kek

Malzemeler
2 veya 3 yumurta
Çeyrek bardak sıvı yağ
1 bardak toz şeker ya da 3/4 bardak pekmez
3/4 bardak süt
Yaklaşık 1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
8-10 adet hurma
Bir avuç çikolata parçaları

Hazırlanışı
Derin bir kap içerisine yumurtaları kırdıktan sonra şeker ile çırpıyoruz (ben pekmez kullandım), içine sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave ederek karışımı hazırlıyoruz. Suda yaklaşık 10 dk beklettiğimiz hurmaların çekirdeklerini kolayca çıkarıyoruz ve küçük küçük dilimliyoruz. Karışımın içine öncelikle kakaoyu ekliyoruz, biraz karıştırdıktan sonra dilimlediğimiz hurmaları ve çikolata parçalarını da ekledikten sonra yağladığımız kek kalıbımıza dökerek 170 derecede 20-30 dk pişiriyoruz.

Biraz ılındıktan sonra kekimiz de servise hazır!



Afiyet olsun! =)

DEĞERLİ EŞYALARINIZ ELİNİZİN ALTINDA, EL BAGAJINIZDA OLSUN!

Kredi kartınızı, pasaport, ehliyet ve araç ruhsatı gibi her an ihtiyacınız olabilecek belgelerinizi; nakit paranız, değerli takılarınızı; uçuş sırasında ya da uçuşunuzun hemen ardından ihtiyacınız olabilecek ilaçlarınızı; bilgisayarınız ve cep telefonunuzu; sözleşmeler, tapu, diploma gibi önemli evrak ve belgelerinizi el bagajınızda taşıyın, aklınızı onlarda bırakmayın.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Son Zamanlarda Ben with/ "Caps"

Son Zamanlarda Ben with/ "Caps"


Son günlerde geçişli ruh hallerime kendim de eğleniyorum. Ne zaman ne hissedeceğimi, nerede ne tepki göstereceğimi kestiremiyorum ben de zira.

Bu hallerime şöyle bir göz gezdirdiğimde "aslında olanlar" listesi oluşturdum.

- Sabahları teoride uyandıktan sonra pratikte göründüğüm

Sofralarda Tabak Sanatı! @DEKORASYON

Instagram ve Pinterest'in hayatımıza en büyük etkisi, görselliğin ön plana çıkması ve detayların önem kazanması olsa gerek.

Bu bağlamda, yediğimizden içtiğimize, giydiğimizden gördüğümüze kadar her şeyin ayrıntısına, uyumuna ve şıklığına dikkat eder olduk. 

Sofra sunumları da bu konularda başı çeken konulardan birisi. Lezzetli yemeklerin göze hitap etmesi kadar, şık sunulması da önemsenen hususlardan olduğu için, son zamanlarda tasarım tabak-çanaklar revaçta.

Gokchen House Lounge Cafe'den bilenler benim zaten bu konulara çoktan beridir ilgim olduğunu bilir. Bu yüzden, sofra şıklığı konusundaki yenilikler bende de bir hayli merak uyandırmakta. 

Bu postum da bu yeniliklere bir göz atma ve #sunumönemlidir detayına katkı sağlam amacında. =)

blue toned tablescape // photo by Caroline Ghetes, styling by Events by Distinction // http://ruffledblog.com/colorful-sonoma-valley-weddingThis is just the most gorgeous dinner party inspiration ... stylish al fresco! photography & event design clayton austin | flowers panacea event floral design via style me pretty

Set up this nature inspired tabletop for the man in your life; Father's day or birthday celebration.

Summer entertaining with Q Squared NYC. ReluctantEntertainer.comSpring table settings - 2 different looks

Hosting a Friendsgiving Dinner Party - simplicity of fall colors with pumpkins.

Q SQUARED NYC | Heritage Dinner Plate

Red-and-Blue Easter Table Setting from @Better Homes and GardensLove this summery tablesetting from Williams-Sonoma

thanksgiving table

Holiday Winter's Eve Table Setting with Cranberry Pear Chutney Appetizer ReluctantEntertainer.com

Winnie the Pooh Cake   aka   Honey Layer Cake with whipped cream, sour cream filling, and cream cheese frostingTea Time

Lemon Tea CakeRoses and tea

cafe noHutlemon meringue pie - leparfait

Selina Lake: Decorative Living Summer Fair 2014Q Squared NYC Montecito Dinnerware from @This Week for Dinner

Vintage Plates | Lily Glass Photography | Blog.theknot.com6 Dinner Party Rules | Reluctant Entertainer

DIY Centerpiece with Succulents

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı