Gokchen House Lounge Cafe'nin seçme lezzetlerine yeni eklenen bir tarif geliyor Gokchen'in Spesiyali olarak.
Egeliyim ben. Balık da salça da benden.
Yanına şarap açmam gerekliliği de bu yüzden.
Yalnızken ayrı, paylaştığında ayrı güzel bir lezzet oldu bu seferki.
Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
Fileto balık (tercihen somon)
Salça
Soğan
Zeytinyağı
Kekik
Hazırlanışı
Hafif derinliği olan bir tavaya soğan, salça ve zeytinyağını koyarak soğanları pembeleştiriyoruz. Zeytinyağını yakmamak, soğanları da kurutmamak adına yarım çay bardağı kadar su ilave ediyoruz.
Soğanlar tadını vermeye başladıktan sonra fileto balıkları da ilave ediyoruz. Balıklar pişmeye başladıkça göz kararı olarak yine su ilave ediyoruz. Amaç balığın suyu ile salçalı soğanı entegre etmek ve aynı zamanda balığa yine kurutmadan su buharında pişmiş havası vermek. Balığı ve suyu ilave ederken kekik de ilave ediyoruz ki rahiyası tamamlansın.
Pişen balığı ister tabaklara doğrudan servis yapın, isterse haşladığınız makarnanın üzerine sos muamelesi yapın.
Her ikisinde de sonuç enfes, denenmiştir.!
0 comments:
Yorum Gönder