Fırında Elma Tatlısı @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Selam!

Son zamanlardaki tatlı krizlerime bulduğum alternatif çözümü yine siz sevgili takipçilerime sunuyorum. =)

Kilo almamak için direnelim, fit olalım, fit kalalım ama özellikle biz hanımlar için gerekli aylık tatlı takviyesine de sessiz kalmayalım derdi ile bir Gokchen'in Spesiyali köşesine daha hoşgeldiniz diyor, hemen tarife geçiyorum!

Fırında Elma Tatlısı


Malzemeler
3 elma
1 portakal
30 cm3 tahin helvası (Ölçekli tarif vermek istedim ama siz göz kararı kalın bir dilim helvadan alabilirsiniz=) )
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı
Elmalar derin bir kap içine rendelenir. Portakalın suyu sıkılarak kabuğu haricinde posasıyla ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra tahin helavası da içerisine konularak çatal yardımı ile ezilir. Son olarak, süt ve pekmez de karışıma ilave edilerek kek hamuru kıvamına getirilir. Daha sonra küçük fırın kaplarına dökülür (tercihen güveç) ve 170 derecede 15-20 dk pişirilir. Kek gibi kabardığını ve üzerinin çıtırlaştığını göreceksiniz.


Yemek için hafif ılınmasını beklemeniz yeterli. Yanına da çay demlemeyi unutmayın.;)

Afiyet olsun!

 

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı