Sushi Tarifi @MUTFAK

Evet sushi yaptığımda tarifi gelecek demiş idim. Geldi ;)

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1/4 su bardağı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı tuz
Nori (yosun)
Norveç Somonu (yengeç veya karides de olabilir)
Salatalık (havuç veya avakado da olabilir)
Soya Sosu

Hazırlanışı
Suyu tencerede kaynatıp pirinç, pirinç sirkesi ve tuzu ilave ediyoruz ve 10-15dk haşlıyoruz. Daha sonra süzüp soğumaya bırakıyoruz. 

Maki Sushi: Bir adet bambu amerikan servisinin üzerine noriyi parlak yeri altta kalacak şekilde seriyoruz. Üzerini haşladığımız pirinçle kaplıyoruz ve ince şeritler halinde kestiğimiz salatalık ve somonları  1 cm   boşluk bırakarak kenara paralel diziyoruz. Daha sonra bambu matın yardımı ile rulo haline getiriyoruz. Bütün ruloyu 2 cm kalınlığında ıslak bıçak yardımı ile kesiyoruz ve servis tabağına dik gelecek şekilde diziyoruz.







California Sushi: Üzerini pirinçle kapladığımız noriyi streç film ile sararak ters çeviriyoruz. Üste gelen noriyi mayonezle ince tabaka halinde kaplıyoruz. Daha sonra malzemeleri yine aynı şekilde dizerek rulo yapıyoruz ve streç filmi çıkarıp ruloyu aynı kalınlıklarda kesiyoruz. (Orjinalinde, pirinç balık yumurtası veya susam ile kaplanıyor)





Sushi Nigiri: Pirinçleri küçük parça halinde avcumuza alıp sıkıyoruz. Üzerine birer parça somon koyuyoruz ve taze soğan yaprağı ile bağlıyoruz.



Sushilerimiz hazır. Önemli olan diğer ayrıntı ise sushileri soya sosu ile yemek, diğer türlü yeterli tadı almak pek mümkün olmuyor. Ayrıca wasabi sos ve gari (zencefil turşusu) ile tarif tamamlanıyor ama ben bir türlü sevemediğim için soframızda yer almadılar.



PS: Sofrada bulunan noodle ın tarifi de yakında geliyor;)

7 yorum: Leave Your Comments

  1. Gokcencigim,
    Harikasin.Blogunu bastan sona okudum. Ellerine saglik cok guzel olmus.
    Oldukca samimi bir dille duygularini aktarmissin.
    Paylasimin icin tesekkur ederim.
    Sushiler'de guzel gozukuyorlar...
    Sevgilerimle,Tulay

    YanıtlaSil
  2. Tülay Hocam! Çok mutlu oldum yorumunuza!!
    Böyle güzel yorumları sizin gibi değerli insanlardan alınca iki kat seviniyorum, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli gözüküyor :-) Ben bayılırım sushi'ye ellerine sağlık! Blogunu genel olarak beğendim ve bu yüzden sana bir teklif de bulunmak istiyorum, bana geri dönersen eğer çok memnun olurum, mail adresim: yasemin@indirimlr.com

    Sevgiler
    Yasemin

    YanıtlaSil
  4. sushi en sevdiiğim yemeklerden biri ama malzemeleri bulması sıkıntı cidden geçenlerde sipariş verdiğim online sushi paketi ile evde sushi hazırlamak için gerekli malzemeleri bulabildim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bulduğumuzda da uçuk fiyatlar olduğu için hazır yapılmışına yöneliyoruz. Ben noriyi yurt dışına çıktığımda getiriyorum. Stok yapmak lazım bir dahaki sefere... =)

      Sil
  5. bu hafta sushi hazirlamak icin kollari sivadim, malzemeleri temin ettim, cok yalin bir dille anlatmissiniz, tesekkurler. zencefil tursusu ve wasabi olayini ben cok anlamadim. bunlari da norinin icine mi koyuyoruz?

    PS: Disarda cok fazla birsey yiyemedigim icin ilk defa kendi yaptigim sushi'yi yiyecegim :) yemek blogu yapmak cok istiyorum. sizinki gibi bloglari gorunce bu hissim daha da gucleniyor ancak tembellik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler öncelikle...

      Wasabi ve zencefil turşusu sushinin yanında yeniyor, sos gibi bir nevi.. Yoğun ve güçlü bir tadı olduğu için norinin içine koymanızı çok tavsiye etmem o yüzden.

      Afiyet olsun şimdiden... =)

      Sil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı