Güneşe Çıkanlar Dikkat!

Hazır güneş etkisini yeniden artırmışken ve Ege'nin sıcak nemli havasından henüz gelmişken, postta önemli bir noktaya parmak basmam gerektiğini düşündüm. Güneşten korunma!


Cildimizin zaten çevresel faktör ve tükettiğimiz gıdalardan yeteri kadar yıprandığını göz önüne alırsak, bir de üzerine güneşin zararlı ışığına maruz kalmamak gerektiği görüşündeyim.

Ben örneğin, yüzüm için son birkaç yıldır kış ayları dahil güneş göründüğü müddetçe güneş kremi kullanıyorum. Gerçi geçtiğimiz günlerde gölgede durulsa, hava bulutlu dahi olsa, güneş kremi sürülmesinin gerekliliğine dair bir yazı okumuştum. Zira, güneşin yararı kadar zararlarının da olduğu yadsınamaz bir gerçek günümüz koşullarında.

Bunun için kapsamlı araştırma yapmak gerek; ‘güneş bakım ürünü kullanırken nelere dikkat edilmeli?’, ‘güneş kremi faktörleri neye göre seçilmeli?’, ‘ne zaman ve ne aralıklarla sürülmesi gerekli?’ gibi gibi... Bu yüzden, bu post için güneş bakım ürün önerileri sunuyorum. Üstelik doğrudan satın alma opsiyonuyla.

Öncelikle benim bulduğum dikkat edilmesi gereken kriterlerden bahsedeyim:
  •   En az 30 faktörlü ürünlerin seçilmesi gerekli

·         Güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce sürülmeli ve vücudun emmiş olmalı

·         Krem hem UVA hem de  UVB ışınlarına karşı etkili olmalı

·         Cildin yıkanması durumunda yeniden sürülmeli

·         Etkisi yaklaşık 2 saat sürdüğünden dolayı tekrarlı olarak sürülmeli

·         Hamileler için paraben içermeyen ürünler seçilmeli

·         Korunurken D vitamininden de mahrum kalınmamasına dikkat edilmeli

Bunlar genelleştirilmiş kriterler olduğu için, kişisel farklılıkların da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus olduğu atlanmamalı. Cilt tipine göre seçimler farklılaşabiliyor. Örneğin, yağlı bir cilde sahipseniz yağsız ve su bazlı güneş kremlerini, kuru ciltlere sahipseniz krem bazlı ürünler tercih edilmeliymiş.

Kozmium sitesi, tüm bu Güneş Bakım Ürünleri için envai çeşit sunmuş. Neredeyse her markayı bulabileceğiniz Kozmium'da, farklı opsiyonlarla filtrelemeler yaparak kendiniz ve bütçeniz için en uygun güneş bakım ürünlerini seçebiliyorsunuz. Doğrudan ‘Bronzlaştırıcı’ odaklı arayışta olanlar için ayrı, ‘Güneş krem ve losyonları’ için ayrı, güneşten sonra da bakım süreci devam ettiği için ‘Güneş sonrası bakım ürünleri’ ayrı seçenekler sunuluyor. 


Belki de bir ‘Set’ halinde alarak tek tek arayışlardan kurtulmak tercih sebebi olabilir.

Eğer bu yazıyı tatile çıkmadan hemen önce okuyor iseniz ve henüz bu konuda bir hazırlık yapmamışsanız da filtrelemeden hemen "Süper Hızlı Gönderim" seçeneğine tıklayarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Yazın tadını keyfiyle çıkarmanız dileğiyle…




0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı