Pokemon Go Şimdi Şirketlerde! #M3Works @RÖPORTAJ

"Pokemon Go" çılgınlığı tüm dünyada son sürat devam ederken, farklı varyasyonları da oluşmaya başlamış. Ben henüz oyunun ne olduğuna dahi kanalize olamamışken, yeni geliştirdikleri konsept ile kapımı çalan Sevgili M3 Works ile Gökçen Gökyer Blog da yeni trend'den nasibini almış oldu.

Medyadan ve çevremizden az çok bilgi sahibi olduğumuz oyun için, M3 Works ekibi, şimdi de organizasyonlar için bir oyun geliştirmiş. Üstelik bu seferki sanal değil gerçekmiş!

Yeni başlayanlar ve çoktan kendini bu tufana kaptırmış olanlar için M3 Works ile keyifli bir röportaj blogda...

G.G. Bir anda tüm dünyayı saran, zaman zaman dünya gündeminden rol çalan bir Pokemon çılgınlığı başladı. Öncelikle buradan başlayalım istiyorum. Nedir “Pokemon Go” oyunu yeni başlayanlar için? (kural, konsept, vs)


Pokemon Go yeni nesil bir mobil oyun. Artırılmış gerçeklik tabanlı olarak sunulması hepimizin ilgisini çekti tabi. Nedir artırılmış gerçeklik? Gerçek dünya ile etkileşimli olan demek. Pokemon avlamak için evinizden çıkmanız, dolaşmanız gerek ve bunu gerçek dünyada yürürken, telefonunuzdaki haritadan takip ederek yapıyorsunuz. Üstelik Pokemon’lar en çok bildiğiniz yerlerde karşınıza çıkıyor: Heykellerde, parklarda, sokaklarda, komşunuzda hatta bahçenizde :)



G.G. İşin tehlike boyutundan bahsediliyor bir de… Sizce var mıdır/nelerdir?


Geçen bir arkadaşım anlattı: Teşvikiye karakolunun orada bir Pokemon kıstırmış. Yakalamak için ekrandaki topu tutup sanal Pokemon üstüne fırlatmanız gerekiyor. E tabi haliyle karakola doğru telefonunu sallayan adamı polis memurları pek hoş karşılamamış. Önce fotoğraf çektiğini sanıp ayaküstü sorgulamışlar. İşin oyun olduğunu anlatması zaman almış haliyle :)
Bunun gibi eğlenceli bitmeyebilir tabi her deneyim. Gençler ellerinde telefonlarla gerçek yollarda yürüyor ve konsantrasyonları o küçücük ekranlarda oluyor. Umarım bu tehlikeleri bertaraf etmek için yazılım geliştirmeleri olumlu yönde bir ilerleme kaydeder.


G.G. Sizin çalışmanızın farkı nedir?

Bizim iki türlü çalışmamız var. Biri analog, diğeri dijital. Analog olanda artırılmış gerçekliği daha da artırarak direkt gerçeklik yapıyoruz :) Yani organizasyonunda yer aldığımız şirket çalışanları etrafta gerçekten Pokemon alıyor ve bulduklarında gerçek -aslında oyuncak- Poketoplarını Pokemon’lara fırlatarak yakalamaya çalışıyor. Tüm katılımcıların toplandığı Gym’lerde ise Pokemon’larını gerçek ortamda savaştırmak mümkün oluyor.
Dijital versiyon ise Pokemon Go’ya daha yakın. Yine telefonlarınızla Pokemon kovalıyorsunuz. Ama bu sefer takım olarak!


G.G. “Sanal değil, gerçek” kısmını açabilir miyiz?

Gerçek! Etrafta fiziksel olarak varolan Pokestop’lar, Poketopları, Pokemon’lar oluyor ve bunları yakaladığınızda gerçekten kazanıyorsunuz. Harika değil mi?



G.G. Şirket olmanın getirisi nedir peki? (sosyallik, ödül, prestij vs)


Şirket olarak bu oyunlarımıza katıldığınızda çalışanlar birlikte kaliteli vakit geçirmiş oluyorlar. Takım çalışması, motivasyon, takım ruhu, konsantrasyon gibi değerlerin kazanımının yanı sıra eğlenerek iş hayatının stresinden de bir nebze kurtulmuş oluyorlar.

G.G. Takımlarınız oluşmaya başladı mı? Geri dönüşler nasıl geliyor?


Takımlarımız her ay farklı organizasyonlarda bir araya geliyorlar ve çok eğleniyoruz! Böyle popüler bir uygulamanın takım çalışması ve motivasyon gibi olumlu amaçlar için kullanılmasına yardımcı olmaktan dolayı gayet keyifliyiz :)


M3 Works ekibine misafirliği için teşekkür ediyor, bol eğlenceler diliyorum. =)

Çok sevgiler


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı