-Miş, -Muş Köşesi _ Bölüm 2

İlk bölümü hatırlayanlar vardır. (Bknz. -Miş, -Muş Köşesi_ Bölüm 1)

Gündemin ardındaki güncel hayatta neler oluyor neler bitiyor, kısa kısa değiniyorum yine bu postta. Kültür-sanat birikimlerimizi beslemek, insani yanlarımızı sağlıklı tutabilmek adına sizleri azıcık dedikoduya çağırıyorum. (!)
  • Yeni bir meteor yağmuru geliyormuş: Tauridis!
12 Kasım'a kadar sürecek meteor yağmurunu en yoğun 5-12 Kasım tarihleri arasında ve gece yarısından sonra doğu yönünde görebilirmişiz. Durum ile ilgili görüşlerim malum, hatırlamak için buyurun buraya TIKlayabilirsiniz.


  •  Iphone 8 spoiler'ları 
OLED ekran ve kablosuz şarj işlerine giriştikleri iddialar arasındaymış. Almasam da, kullanmasam da, kapitalist düşünceler karşısında bunalsam da, teknolojinin bir şekilde hızla gelişiyor olması, uzay çağının en azından bu boyutuyla ilgilenen çoğunluğun olması beni mutlu ediyor.



  • Van Gogh aslında kulağını kıskançlıktan kesmiş!
"Magazin her daim Magazin" demişler ve yeni bir iddia atmışlar, azizim. Vincent Van Gogh'un kulağını aslında abisi Thomas'ın nişan haberini aldıktan sonra kıskançlıktan kesmiş olabileceği iddia edilmiş bir sanat tarihçisi tarafından. Zira, Van Gogh eserlerini abisinden aldığı maddi destek ile gerçekleştiriyormuş. Bu durum da maddi kaynak kesintisi ve yalnızlık kaygısı oluşturmuş olabilirmiş. Al sana dedikodu!

  • Dağınıklık Yaratıcılığı simgeliyormuş.
Yaşasın dağınık olmanın savunulabilecek bir şey olması! Neymiş efendim: "Temiz ve düzenli bir masada çalışmak sağlıklı yemeyi, cömertliği ve daha gelenekçi yaklaşımı simgeliyor. Dağınık masalar ise yaratıcı düşünce ve yeni fikirlere yatkınlıkla bağdaştırılıyor."muş. Al işte. Buna ne diyeceksiniz bakalım?


  • 29 Ekim Cadılar Bayramı (!)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ünlüler tarafından Cadılar Bayramı Partisi olarak coşkuyla kutlandı!
Buna başka alt bir yorum yazmayı reddediyorum.

cadılar bayramı tumblr ile ilgili görsel sonucu

  • Bob Dylan Nobel sessizliğini bozmuş
Nobel Ödülü'ne layık görüldüğü açıklanan Bob Dylan'ın cool takılması ve tüm aramaları cevapsız bırakması sonucu arayıştan vazgeçiliyordu ki, Bob Dylan'dan sinyal gelmiş. Çıkan son kitabı için "Nobel Ödüllü Yazar" ibaresini ekletmesi ve İngiliz gazetesi The Daily Telegraph'a fırsatı olursa törene katılabileceğini söylemesi kafaları karıştırmış. Bir şeyi ya kabul edersin ya da etmezsin arkadaşım. Bu neyin duruşu anlamadım.



2 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı