Mademki kışın hastalıklara karşı temel gıda probiyotiklermiş ve madem taze domates-salatalık sezonu geçmiş, "evdeki turşu zulalarını değerlendirme zamanıdır" dedim ve geldim.
Ben bu postu paylaşana kadar kış geçmeye başladı gerçi ama mezenin mevsimi olmaz.
Yine çiçek olmaya mirim!
Tzaziki/Cacık
Yunan cacığı olan Tzaziki tarifimi bilirsiniz (Tık Tık). Evde salatalığın kalmadığı bir gün kornişon turşu ile keşfettiğim bu modifikasyonu, bir başka gün bizim Türk cacığına uyguladım. Sonuç muhteşem.
Makarna Salatası
Tercihen karışık turşularla yapılanı daha lezzetli oluyor. Ben mor marul, biber dolması turşusu kullandım. İçine harici bir ekşilik ve ekstra tuz katmanıza hiç gerek yok eğer turşunuz yeteri kadar tuzlu ve mayhoşsa. Kıvam arttırıcı bir-iki kaşık mayonez, birkaç kaşık yoğurt ve biraz zeytinyağı ile tamamlayabilirsiniz.
Turşu kavurma
Bunu karadeniz mutfağından çarptım. Taze fasulye turşusunu soğan ve sarımsak ile kavurduktan sonra zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
0 comments:
Yorum Gönder