2 Farklı Limonata Tarifi @GOKCHEN'in SPESİYALİ

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Bölgesi'nden leziz ve oldukça fazla limon gelince Gokchen House Lounge Cafe'de limon festivali ilan ettim. Bunun şerefine de iki çeşit limonata keşfettim.

Fazla arayı açmadan da Gokchen'in Spesiyali köşesini güncellemeye geldim.

1. Karpuzlu Limonata


Malzemeler
1 limon
2 Dilim karpuz
2 kaşık bal
Su
Buz 
Shaker

Hazırlanışı
Bunu tarifi anlık içim için hazırladığımdan dolayı malzemeleri az ve soğuk olması için buzu bol tuttum. Suyunu sıktığımız limonu ve karpuzu bal ile birlikte (eğer balınız gerçekse erimesi zor olacaktır. Bunun için ılık suda eriterek de ekleyebilirsiniz) shaker'a alıyorsunuz. Kokteyl yapma gücünüzle sallayarak bol buz eklediğimiz bardağa dökerek damak zevkinize bağlı olarak su ilave ederek servis yapabilirsiniz.

2. Ballı Limonata


Malzemeler
6-8 limon
Bir çay bardağı bal
Kuru nane
Su

Hazırlanışı
Derin bir kap içine kabuklarıyla beraber 4-5 limonu iri parçalar halinde dilimliyoruz. Üzerine balı ilave ettikten sonra bal eriyene ve limonlar suyunu bırakana kadar ovuyoruz. Taze naneniz yoksa ovarken bir tutam kuru nane ile kalan limonların da suyunu ayrıca sıkarak ilave ediyoruz. Taze naneniz varsa hiç uğraşmadan en son içmeden bardağınıza koymak acılık vermemesi açısından daha iyi olabilir. Ovduğumuz kapta oluşan aromalı limonun suyunu süzgeç ile süzerek sürahiye boşaltıyoruz ve damak zevkimze göre su ekleyerek seyrelttikten sonra dolapta soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun!

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı