Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Bölgesi'nden leziz ve oldukça fazla limon gelince Gokchen House Lounge Cafe'de limon festivali ilan ettim. Bunun şerefine de iki çeşit limonata keşfettim.
Fazla arayı açmadan da Gokchen'in Spesiyali köşesini güncellemeye geldim.
1. Karpuzlu Limonata
Malzemeler
1 limon
2 Dilim karpuz
2 kaşık bal
Su
Buz
Shaker
Hazırlanışı
Bunu tarifi anlık içim için hazırladığımdan dolayı malzemeleri az ve soğuk olması için buzu bol tuttum. Suyunu sıktığımız limonu ve karpuzu bal ile birlikte (eğer balınız gerçekse erimesi zor olacaktır. Bunun için ılık suda eriterek de ekleyebilirsiniz) shaker'a alıyorsunuz. Kokteyl yapma gücünüzle sallayarak bol buz eklediğimiz bardağa dökerek damak zevkinize bağlı olarak su ilave ederek servis yapabilirsiniz.
2. Ballı Limonata
Malzemeler
6-8 limon
Bir çay bardağı bal
Kuru nane
Su
Hazırlanışı
Derin bir kap içine kabuklarıyla beraber 4-5 limonu iri parçalar halinde dilimliyoruz. Üzerine balı ilave ettikten sonra bal eriyene ve limonlar suyunu bırakana kadar ovuyoruz. Taze naneniz yoksa ovarken bir tutam kuru nane ile kalan limonların da suyunu ayrıca sıkarak ilave ediyoruz. Taze naneniz varsa hiç uğraşmadan en son içmeden bardağınıza koymak acılık vermemesi açısından daha iyi olabilir. Ovduğumuz kapta oluşan aromalı limonun suyunu süzgeç ile süzerek sürahiye boşaltıyoruz ve damak zevkimze göre su ekleyerek seyrelttikten sonra dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun!
0 comments:
Yorum Gönder