Mercimeğin Her Hali Güzel! Mercimek ile Yapabileceğiniz Kolay Lezzetler

Bakliyat çeşitleri arasında yer alan ve en sevilen bakliyatlardan olan mercimek, her haliyle sofralarınıza büyük bir lezzet kazandıran gıdalar arasındadır. Doyurucu ve besleyici özelliğiyle dikkat çeken mercimek aynı zamanda içerdiği vitaminlerle de sofraların vazgeçilmezlerindendir.

 

Mercimekli Sini Mantısı

Klasik mantı için iyi bir alternatif arıyorsanız yeşil mercimek ile hazırlayabileceğiniz mantıyı tercih edebilirsiniz. Tek tek siniye dizilen özel tarifi ile enfes bir güzellik sunan bu mantı yeşil mercimekli menülerin başrol oyuncuları arasındadır. Mercimekli sini mantısına mutlaka sofralarınızda yer ayırmalısınız.

 

Yeşil Mercimekli Börek

Doyurucu ve pratik olan yeşil mercimekli börek hazır yufka böreklerinden iç harcına kavrulmuş yeşil mercimeklerle elde edilir. Harcının daha lezzetli olabilmesi için isterseniz maydanoz ve baharatlar ile zenginleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Ek malzeme konusunda tamamen kendi zevklerinize özel hareket edebilirsiniz.

 

Firik Pilavı

Yeşil mercimekli yemekler arasında ilginç ismi ile ön plana çıkan firik pilavı, bulgurun daha az işlenmiş hali olarak dikkat çekenler arasındadır. Yanına normal bulgur veya haşlanmış mercimek eklediğiniz zaman besleyicilik seviyesi artan firik pilavı bol lif kaynağıdır. Özellikle lifli gıdalar tüketmekten hoşlanan kişiler için ideal yiyeceklerdendir.

 

Yeşil Mercimek Yemeği

Mercimeğin en sık tüketildiği hali yeşil mercimek yemeği şeklindedir. Akşam yemeklerinde daha fazla tercih edilen mercimek yemeği bol protein ve lif deposudur. Et yemeği pişirmediğiniz günlerde en iyi seçeneklerden olabilir. Sarımsaklı olarak da hazırlayabileceğiniz yeşil mercimeği isterseniz yanında yoğurtla da tüketebilirsiniz.

 

Erişteli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası

Pirinç ile hazırlayabileceğiniz bir lezzeti bir de yeşil mercimek ile deneyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Yoğurt ve yeşil mercimeğin sağlıklı yanına kıvamı daha hoş olsun diye ekleyebileceğiniz eriştelerle pratik bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

 

Mercimek Çorbası

Mercimek çorbasını isterseniz erişteli olarak hazırlayabilirsiniz. Yapımı son derece kolay ve lezzetiyle ön plana çıkan mercimek çorbası doyurucu etkisiyle pek çok kişinin favori çorbaları arasında yer alır. Günün her anında tüketebileceğiniz mercimek çorbalarıyla tokluk hissinizi de uzun süre koruyabilirsiniz. Mercimek çorbası tarifi sayesinde ana yemeklerinizi de destekleyebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı