Sürekli dergilerde, restoran şeflerinin yazılarında rastlıyorum Focaccia ekmeğine. En sonunda 'neymiş yahu, biz de yapalım' dedim ve tarif işine girdim. Yaz mevsimine hazırlık olsun ve bahçelerde yaz sofralarımızda peynir, üzüm ve şarap eşliğinde yerini bulsun diyorum. =)
FOCACCIA EKMEĞİ
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
3 çorba kaşığı süt
3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Üzerine:
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tutam deniz tuzu (istenirse)
Hazırlanışı:
Un, tuz ve kuru maya bir kapta karıştırılır ve ılık su, süt ve zeytinyağı ilave edilerek yoğurulup 1-2 saat dinlenmeye bırakılır. Hamur unlanmış bir tepsi üzerine 1 cm kalınlığında yayılır ve yarım saat dinlendirilir. Kabarmış hamur Ramazan pidesi şeklinde parmakla bastırılır ve üzerine zeytinyağı, kuru fesleğen ve deniz tuzu eklenerek önceden ısıtılmış fırında 230 derecede 20 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun;)
Fotoğraflar alıntıdır.
Olsa da yesek hani :)
YanıtlaSil