Yılbaşına Fransız Girin! #Macaron @MUTFAK

Yine bir "biz bunu evde yaparız" iddiası akabiyle karşınızdayım! 

Evde milyon kere denediğimiz makaronların bu sefer gerçeğini tutturma mertebesine eriştik sanırım. Baklava yapmaktan -meşakkatli olmasa da kurallı olduğu için- çok daha zor olduğu kanısındayım.!

Size tavsiyem, bu tarif satırlarını okuduktan sonra yapmadan önce mutlaka diğer 179072 tarifi ve püf noktalarını daha okuyun. Zira, unutulmuş veya atlanmış her bir püf nokta, hazin son demektir. Benden söylemesi. ;)


Malzemeler

75 gram yumurta akı (1-2 gün buzdolabında, en az 3 saat de oda sıcaklığında beklemeli)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 fiske tuz
1 çay kaşığı gıda boyası

Ganaj Kreması İçin:
100 gr bitçikolata
100 gram krema

Hazırlanışı
Öncelikle söylemeliyim ki, biz malzemeleri kaşık ölçeğine çevirerek yaklaşık miktarları kullandık -ki bu da çok riskli bir karar. 


Bademi toz haliyle bulmak biraz zor olduğu için biz blender ile toz hale getirdik. 
Toz badem ile pudra şekerini de birkaç kere elekten geçirerek havalandır- ki bu da önemli bir nokta. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpürterek bıçakla kesilebilir kıvama gelene dek çırpıyoruz, sonlara doğru gıda boyasını ekleyerek çırpma işlemini tamamlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve badem tozlarını ilave edip spatula ile dikkatlice karıştıyoruz. Burada köpüğün sönmemesi hayati!
Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye karışımı kaşığın ucuyla bırakarak küçük yuvarlak şekiller oluşturuyoruz. Krema sıkma torbası yardımı da alınabilir ama biz o riske girmedik. 
Tepsiyi doldurduktan sonra, tezgaha bir iki kez vurarak kalan havayı atıyoruz ve yaklaşık yarım saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz ve bu süre boyunca fırın kapağını kesinlikle açmıyoruz. 
Ganaj için, ocakta içine bitter çikolata eklediğimiz kremayı pişiriyoruz ve daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Pişen makaronlar soğuduktan sonra her iki yuvarlak arasına ganaj krema koyarak kapatıyoruz ve tam kıvamına gelmesi için bir gün sonra servise açıyoruz.

Bon appétit! =)


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı