Aşık Veysel Müzikali'nin Yaratıcısı Numan Çakır ile "Kaburga Kemikleri" üzerine! @ROPORTAJ

Aşık Veysel Müzikali'nin Yaratıcısı Numan Çakır ile "Kaburga Kemikleri" üzerine! @ROPORTAJ


Gökçen Gökyer Blog'un röportaj kahramanları birer misafir niteliğinde biliyorsunuz. =)
Bu yüzden, bir misafir yeniden, yeni konularla, yine ağırlanabiliyor...

Bu seferki röportaj da böyle bir isim ile oldu.

Daha önceki "Aşık Veysel Müzikali" yönetmeni Numan Çakır ile (önceki röportaj için click) bu sefer de yeni çıkan şiir kitabı hakkında konuştuk.

Biraz şiir kitabı Kaburga Kemikleri'nden, biraz müzikal turnelerinden, biraz da yeni projelerinden bahsettik.

En çok da Aşık Veysel'i yad ettik...



GG. Kitabınız hayırlı olsun öncelikle. Aşık Veysel Müzikali’nden sonra bir şiir kitabı ile çıktınız karşımıza bu sefer. Şiir yazmayı sevdiğinizden bahsetmiştiniz... Nasıl gelişti kitap fikri?
NÇ. Yaşadığım süre boyunca en çok hayal ettiğim şey şiir kitabı çıkarmaktı. Elime ilk alınca zaten inanamadım. Korktum önce. Bu benim kitabım mı diye. Kitap iki senedir biriktirdiğim şiirlerden oluşuyor. Sayfalar ilerledikçe şiirimin tarzı da değişiyor. Bir gelişim kitabı diyebiliriz aslında.


GG. Aşık Veysel izleri; hisleri barındırıyor mu içinde? /Esinlendikleriniz var mı?
NÇ. Aşık Veysel’e yazdığım Telli Tahta diye bir şiir var kitapta. Veysel Dede’ye selam olsun diye yazılmış. Esinlendiklerim tabi ki var. Başta Cahit Zarifoğlu. Ahmet Erhan, Bülent Parlak, Birhan Keskin, Cemal Süreya gibi isimlerden etkilendim.



GG. Aşık Veysel Müzikali sahnelenmeye devam ediyor mu? Turne hazırlıklarındaydınız en son konuştuğumuzda…
NÇ. Şu an üç üniversite ile görüşüyoruz. Sanırım turneye başlayacağız. Turne biraz zor oluyor bizim gibi büyük ekipler için. Karşı taraf için biraz masraflı. Bu da herkesin işine gelmiyor. Bu da bir eleştiri olsun buradan.

GG. Kurucusu olduğunuz “Sert Ünsüzler” isimli sanat ekibiniz çalışmaları devam ediyor mu? Yeni projeleriniz var mı başka?
NÇ. Devam ediyor. Şu an Aşık Veysel ile ilgili bir kısa film çekme aşamasındayız. Çalışmalar güzel gidiyor. Fakat biraz yorucu ve meşakkatli bir iş. Çok ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Aşık Veysel’e yakışır bir film olması için. Filmin adı Telli Tahta olacak. Aşık Veysel’in hayatının bir bölümünü anlatacağız.

GG. Gökçen Gökyer Blog ve takipçileri için iletmemi istedikleriniz?...
NÇ.  Kitabımı almalarını diliyorum hepsinden. Gökçen Gökyer ile geçen sene güzel bir röportaj yapmıştık Aşık Veysel için. Harikaydı. Bu da harika. Sanatla kalın.




Yeniden "hoşgelmişsiniz" diyor, teşekkür ediyorum!

GÖKÇEN GÖKYER BLOG

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı