Kıbrıs Lezzetleri

Evet, geldik Kıbrıs turumuzun lezzet köşesine:

"Kıbrıs'ta Ne Yenir, Ne İçilir?"


Şeftali Kebabı

Maddelemeye, gitmeden önce araştırma yaptığımda en çok merak ettiğim ve "yenilecekler liste"mde ilk sıraya aldığım yiyecekle başlamak istiyorum: "Şeftali Kebabı"


Tat olarak çok da farklı bir lezzet almadıysam da normal köftelerden kıvam ve şekil olarak farklılaşarak turistleri avlamayı başarmış. Özellilkle, Girne Limanı kıyısında bulunan restoranlar, menüsünü turistik fiyatlarla çoktan güncellemiş. Bu sisteme karşı olsam da, limanı en keyifli açıdan izleyebileceğim mekanı bulunca hesap ekstresi aklıma bile gelmedi. Zira, o balkonda bir ziyafet çekilmeli, bir "şerefe" denilmeliydi!


Kıbrıs Köftesi

Restorana girdikten sonra menü üzerinden keşfettiğimiz ve masa üzerinde gördüğünüz diğer tabakta bulunan Kıbrıs Köftesi.

Hafif mücveri andıran, içine maydonoz konulmuş bir köfte. Farklı tat arayışındaysanız, normal ızgara köfteye alternatif olabilir.

Molehiya bitkisi

Biraz dikeni olan, haşlanıp sirkelendikten sonra bildiğimiz Ege, Akdeniz mezesi tadına bürünmüş bir bitki.


Macun

Ceviz, patlıcan gibi çeşitli meyve,sebzelerden yapılan reçeller benim keşfedebildiğim kadarıyla. 

Hellim

Bildiğimiz hellim'lerden farkı var mı? Tat olarak yok. Yalnızca miktar olarak fazla olduğu için gidince "alalım" diyorsunuz.

Alkol

İçecek olarak ise alkol alabilirsiniz bol bol, eğer ilgi alanınızdaysa. .Zira ucuz. Tabi bizim ülkemize göre... Yoksa "bir bira için neden bu kadar para verelim yahu?" da diyebilirsiniz bir Almanya, bir Avusturya'dan gelmişseniz örneğin. Kıbrıs'ın içinde Duty Free'den daha uygun fiyatlara bulabileceğinizi ise daha önceki yazımda bahsetmiştim hatırlarsanız. --> Tık Tık

Buzlash

Vee yöreye özgü olmasa da, yörede en çok hora geçen şey olan Buzlash içebilirsiniz bol bol. Ben fonda yaz sıcağı da varken bardaklarrca içebilirim, o kadar seviyorum!






0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı