Beatlemania Museum, Hamburg @AVRUPA GÜNCESİ

60'lı yılların ilahı, günümüzün kültleşmiş İngiliz grubu Beatles'ın Hamburg'ta eğlence sektörünün tavan yaptığı Reeperbahn Caddesi'nde 'Beatlemania' isimli bir müzesi bulunmakta... Bu müzenin Hamburg'ta bulunmasının da önemli bir nedeni var, çünkü Beatles ilk kez burda sahne almış...



Müze, St. Pauli semtinde, 5 katlı bir binada faaliyet göstermekte. Beatles'ın 1970'e değin süren kariyerini, bir hayranına ait 'Beatles Odası'nı, kostümlerini, albümlerini, konser biletlerini, valizlerine kadar aklınıza gelebilecek türlü orjinal eşyasını görebilirsiniz.











İlk kez sahne aldıkları 'Star' isimli gece kulübünün ve de hala hizmet vermekte olan diğer kulüpler Kaiserkeller ve Indra Club'ın canlandırmasının yapıldığı bölümde ise o günlere tanıklık etmeniz olası .. =)
                                                 








Müzede bulunan Beatles Cafe'de eğlenceli bir grup sahne almakta. Gitmişken onları de dinlemeden geçmeyin derim. Belki o gazla müzedeki Beatles şarkılarının bulunduğu müzik odasında karaoke de yaparsınız;))

Ayrıca müzenin bir bölümü Pop Art'ın kurucusu, John Lennon ve sevgilisi Yoko Ono ile yakınlığı bilinen Andy Warhol'a ayrılmış. Burada ona ait çalışmaları ve birkaç eşyasını görmek mümkün.







Çıkışta tabi ki bizim en sevdiğimiz bölüm olan 'museum shop'a uğramalı ve fonda Beatles şarkıları eşliğinde gruba dair bilumum çeşit tişörtten tutun takvime kadar her türlü eşyadan en azından birini almalısınız. Biz ilk gittiğimizde Hamburg'un 'Die Lange Nacht der Museen' gecesiydi (sadece bir gece geçerli ve bir tek bilet alarak saat 18.00-02.00 arasında istediğiniz her müzeye girme hakkı ediniyorsunuz) o yüzden mağaza kısmına gidememiştik. Ama sonrasında her Reeperbahn'daki alışveriş turumuz orda sonlanıyordu diyebilirim.
Ben sevdim müzeyi. Beatles sonuçta, ne kadar kötü olabilir ki değil mi? =)






0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı