Yeşil Çay @BAKIM

Uzakdoğu çaylarının en bilineni yeşil çay, ülkemizde de özellikle son zamanlarda çok rağbet görmeye başlamış durumda. Sebebi ise sağlık ve diyet konusunda öngörülen bilimum yararları... 
Siyah çayla “Camellia Sinensis” isimli aynı bitkiden yetişen yeşil çayın farklı yanı işlenme tekniği... Siyah çay oksijenle tepkimeye bırakılırken, yeşil çay hemen işleme alınıyor ve bu yüzden daha antioksidan kalıyormuş. Ayrıca siyah çaydan daha az kafein içermekteymiş.
Düzenli tüketildiği takdirde de, zayıflatma gücünün yanısra sağlık adına çeşitli faydalar sağlamakta imiş. Bu faydalardan biri de cilt üzerine. Bunlardan bazıları şöyle sıralanmakta:

  • İçilen yeşil çayın poşetleri, gözlere kompres yapıldığında rahatlatıcı ve sakinleştirici etki yaratmaktaymış.
  • Yeşil çay ile tuz peelingi yapmak mümkün imiş. Ayrıca küvete doldurulan suyun içine katılan yeşil çay esansı canlandırıcı nitelikteymiş. Kendi içeriği kadar kokusu da huzur ve rahatlama hissi verdiği için de, son zamanlardaki kozmetik ürünlerinde kullanımı artmış: banyo tuzları, vücut jelleri, kremler, parfümler gibi...
  • Tonik etkisi yaratmak için, 1 çay kaşığı yeşil çayı 10 ml kaynamış suda 5 dk demleyip pamuk yardımıyla cildi silmek yeterliymiş.
  • Cilde canlandırıcı maske olarak kullanmak için ise yapmanız gereken, 2 çay kaşığı kil ile bir bardak demlenmiş yeşil çayı ılık olarak karıştırıp cilde ince bir tabaka şeklinde uygulamak ve 30 dk beklemenin ardından ılık suyla durulamakmış. Bunun üzerine de yeşil çaylı toniği uygulayıp üzerine nemlendirici sürerek cildi yumuşatmış ve işlemi tamamlamış oluyormuşsunuz.


Ben yeşil çayı sadece 'içmek faydalıymış' görüşü doğrultusunda tüketiyordum. Tadını pek sevmediğimden dolayı ve de Tayvan'dan geldiği için, yaseminli veya tarçın çubuğu ile tatlandırılmış haliyle tüketmeye çalıştığım yeşil çayıma yazık ettiğimi düşünmeye başladım. Paketin kalan yarısını kurtarma zamanıdır! =)




4 yorum: Leave Your Comments

  1. eşimde çinden getiriyor ya da müşterileri getiriyor ama tadı çok kötü güya aromalı filan ama nafile içilmiyor. içmek yerine bahsettiğiniz diğer yöntemleri denemek daha çok işime gelicek sanırım. teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. You are so gorgeous. Love your style and blog so much. Please follow my blog...

    ♥Love from Antalya♥

    http://antalya-magnificent-city.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. @neslininatölyesi, sürekli içerseniz alışıyorsunuz (referans:kendim) =)

    @Tulpar, it's your turn;))

    YanıtlaSil
  4. Hi Gıkchen. Thanks for following my blog. Sure, I always follow back my followers..

    Love from Antalya

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı