Barselona Barselona! @AVRUPA GÜNCESİ

Avrupa Güncemde Almanya notlarıma kısa bir ara vererek şu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak ve modumuzu yükseltecek bir konu ve şehirle; Barselona ile devam etmek istiyorum. Mimarisine zaten çok önceleri değinmiştim Gaudi ile ilgili postumda... O yüzden, bu sefer değineceğim konu 'Plajları'!

Şehre ilk girdiğimde çoktan bir yakınlık duymuştum aslında, havasına, kokusuna, sokaklarına... Zira benim hep söylediğim birşey varsa o da İspanyol olmam gerektiği... Flamenkoyu onlardan sonra en çok seven benimdir herhalde. Dansa başlamamın çıkış noktası da bu olmuştu. Flamenko gösterisinin başrolü olmam da... Ayrıca ülkede ve sınırları dışında bu millete benzetilme oranım %70'i geçmiş olsa gerek.=)

İşte tüm bunlarla zaten yeterli aitlik duygusuna sahip olmuşken, uzuun La Ramblas Caddesi'ni geçip karşıma çıkan o uçsuz bucaksız her bir karış adımı plaj vazifesi gören sahil şeridini görünce, bir şehre dair tüm beklentilerimin karşılanmış olduğu yegane şehri bulduğuma kesinkez inanmış oldum!

Şehir boyu devam eden sahil şeridi, büyük bir limana sahip. Kalan heryeri de incecik altın kumları olan plaj zaten... Gün içinde havlu ve bikini/mayonuzu yanınızda taşımanız ve çarşıda işiniz bittiğinde hemen plajdaki kabinlerde üzerinizi değişip Akdeniz'in sıcak sularına kendinizi bırakmanız ve tekrar çıkıp işinize geri dönmeniz çok olası. Zira çarşı yolun hemen karşısı. Acele etmenize lüzum yok o yüzden... Ayrıca, mayonuz yoksa da çok sorun etmeyin, onlar üstsüz görmeye epeyce alışık=)
Pinned Image

Üstelik sahil boyu yürüdüğünüzde birbirinden hoş ve ilginç konseptte mekanlara, sahil üzerinde kurulmuş fitness bölümüne ve üzerinde her daim çalışıyor olan sporcu insanlara şahit olabilirsiniz.

Gün içinde güneşin ve Akdeniz'in keyfini çıkarıp, gece olunca da aynı yerlere bu sefer hoş gece mekanları adına yine dönebilirsiniz. Oldukça cezbedici görüntüde hepsi de..


http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/305463_10150286685189773_1491590740_n.jpg

Eğer siz de 'yaşadığım şehir; hem metropol olsun, hem tatil köyü misali deniz koksun, hem de yüzme imkanımız kolay olsun ve çılgınca dans etmek normal karşılansın' diyenlerdenseniz benim gibi, daha fazla yer aramanıza gerek yok, o şehri bulduk! ;)


*Fotoğraflar: Gökçen Gökyer

1 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı