Cook&Fun Yemek Yapmayı Eğlenceye Dönüştürmeye Devam Ediyor!

Yemek yemeyi hepimiz severiz evet, peki ya yemeği yapmasını? Genelde çoğu insana işin hamallık kısmı olarak görünür yemek yapmak, önlerine hazır gelmesini tercih eder belki de bu yüzden.. Oysa ki, yemek yapma işi gerçekten de dedikleri gibi "bir sanattır". Farklı tatların, sizin becerileriniz ve -tarife uyanlardansanız- kullandığınız ölçülerle bir araya geldiği, adına lezzet konulduğu bir sanattır. Zevk almak gerekir yemek yapmaktan, keyfini çıkartmak gerekir...

Üstelik bu zevke artık bir de eğlence kısmı eklendi! Türkiye'yi Uyandıran Adam, Max Fm'in sabahları olmazsa olmaz DJ'i ve Gökçen Gökyer Blog ile daha da yakından tanıdığınız Özgür Aksuna, kendi zevk aldığı bu sanatı eğlenceye dönüştürmüş durumda, üstelik her Perşembe, Chef Akademi'de bu eğlenceyi başka zevk alanlarla da paylaşmakta!
http://distilleryimage2.s3.amazonaws.com/c299e19497cf11e2902222000a1fa52b_7.jpg


Nene Hatun Caddesi'nde yer alan Chef Akademi'de Cook&Fun Yemek Workshop'ları ile Özgür Aksuna, Şef Ali Açıkgül ile her hafta farklı bir mutfaktan eşsiz lezzette yemekler yapmayı öğretiyor. Hem öğretiyor, hem ikramlarıyla gelenlerin ağzını tatlandırıyor, hem de keyifli muhabbetlerle zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor. Üstelik gecenin sonunda herkes kendi pişirdiklerini Chef's Table'da afiyetle yiyor!


Bir süredir devam etmekte olan bu etkinlik, aklımın bir ucunda yer almakta ve gitmek üzere ileriki programlarım arasında yerini almışken Sevgili Özgür'ün daveti daha erken gelince, program takvimimi anında 'update' edip Workshop'ta yerimi aldım! Herkesin ikişer kişi olarak katılması temel şart olduğu için ben de gelin-görümce konseptiyle, farklı lezzetlere en az benim kadar meraklı olan Derya'yla katıldım.

Bizim menümüz Fransız Mutfağı'ndan oluşmakta idi: 'Fransız Usulü Soğan Çorbası', 'Chedar Peynirli Ispanak Dolgulu Tavuk' ve 'Crepe Suzette' hazırladık. Fonumuzda da başarılı DJ'imizin seçimi olan başarılı şarkılar da yerini almayı ihmal etmedi. =)

Fr çorbada beni en çok benden alan kısım, çorbaya hoş bir rahiya veren şarap ilavesi ile üzerine kaşarlı ekmek yerleştirip fırına attığımız lezzet takviyesi oldu.

Tavuk sarmamızda ise işin kırılma noktası, hazırladığımız tavukları streç filme sarıp, tezgahta bir iki kez döndürdüğümüzde 'salam' formuna soktuktan sonra önceden kaynamış suda bekletmemiz oldu... Yumuşayan etler, tavada tereyağında çevirdiğimizde çok çabuk pişmiş oldular böylece. Lezzetinden bahsetmiyorum bile!


Ve final anı ise tatlımız ile şenlendi. Bu kısmı ise en özel yapan, içine kattığımız o müthiş portakal likörü oldu. Şefimiz bizim meraklı gözlerimize dayanamayıp tatlıdan önce bizim damağımızda yer almasını sağladı ve öncesinde tadına bayıldığım şarap liköründen ikram etti. Karamel sosa batırdığımız, likörlü müthiş krepler tam da elegan sofraları tamamlayacak cinsten oldular ve ileride tekrar yapılacaklar listeme girdiler sonuç olarak.


Yemekler hazır olduğunda Chef's Table'a geçip yemeklerimizi içkiler eşliğinde afiyetle yedikten ve gecenin 'en'lerini seçtikten sonra, sertifikalarımızı memnuniyetle aldık ve nazik Bahar Hanım ile Chef Akademi'nin aynı zamanda satışını yaptığı organik ürünlerini gezip gördükten sonra gecemizi noktaladık.
 

Cook&Fun, her hafta yeni konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Gelecek hafta sıra Uzak Doğu Mutfağı'nda. Sushi severlere duyurulur..! ;)

PS. Özgür Aksuna'nın hayatımda ve blogumda kısa sürede sahip olduğu değer için kendisine, keyifli workshop için Chef Akademi ekibinden Şef Ali Açıkgül ile Bahar Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

Çok Sevgiler.
Gökçen Gökyer

Fotoğraflar: Gökçen Gökyer

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı