Hamburg Lezzetleri @AVRUPA GÜNCESİ

Hamburg'u çok gezdik, şimdi de sokak lezzetlerini mercek altına alıyoruz. 

Hamburg Lezzetleri on-air.

Currywurst
Hamburg caddelerinin, özellikle Mönckebergstraße civarının şehir kokusu olarak nitelendirdiğim currywurst, müslümanların içeriğinden dolayı genelde uzak durduğu bir lezzet de olsa talep ve müdavimi çok. Büfelerde pişirilen sosisler dilimlenerek kağıt tabakta körili ketçap sosuyla satılıyor. Bir kaç euro ödemeniz yeterli.


Fischbrötchen 
Bu sandviçlere bayılıyorum. Üstelik benim midem gibi farklı tatlara yer veriyorsanız, fümeli, kurutulmuş, kızartılmış, panelenmiş çeşit çeşit balıkları soğuk sandviç olarak tüketebilirsiniz. Fischmarkt'ta yoğun olarak bulacağınız lezzetleri bazı restoran zincirlerinde de kolaylıkla bulabilirsiniz.


Patates
Almanya'nın en meşhur lezzeti patates olduğu için bilimum çeşit tüketebilirsiniz. Genelde balık yemeklerinin yanında haşlanmış ve baharatlanmış sunuluyor ama en aklımda kalanı yine özellikle Fischmarkt'ta yoğun ilgi gören kızarmış patateslerin üzerinde servis edilen yumurtalı olanlar.


Bäckerei
Diğer adım başı lezzetlerden bir diğeri de backerei olarak tabir edilen fırınlar. En favori ilk üçü paylaşıyorum.

  • Berliner
Donutın ortası dolu, içi soslu olan ve üzerine pudra şekeri dökülmüş halini düşünün. Tamam şimdi yanına da çay demleyin. Afiyet olsun.

  • Bretzel
Çubuk kırakerin hacim kazanmış halini düşünün. Tam olarak bu hissi uyandıran ve tuhaf bir lezzete giden bir hamur işi. Bu da en uygun fiyatlılardan. 

  • Franzbrötchen
Of kalori bombardımanına hazırsanız bunu mutlaka gömülün! Deli gibi lezzetli, çikolatalı, tarçınlı, üzümlü çeşit çeşit versiyonunu bulabilirsiniz. Kruvasanın daha hamur işi hali diyebiliriz aslında. 


Kurabiye
Eğer civarda herhangi bir festival, kutlama sebepli yiyecek standları kurulmuşsa muhtemelen bunlardan çok sık göreceksiniz. Tadı hakkında pek fikrim olmasa da turistik bir görsel benim için. 


Fritz Kola
Coca Cola ve Pepsi dışında içilebilecek bir kola markası varsa kesinlikle Fritz Kola. Ayrıca Coca Cola kadar da ikonik bir dekorasyon ürünü benim gözümde.


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı