Oturduğunuz Yerden Meslek Sahibi Olmak İster misiniz? Peki Bunun İçin Bir Adım Atmayı?

Geçtiğimiz günlerde çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir mail aldım.

Ücretsiz eğitim ve sertifika alabileceğimiz bir MEB kurumu olduğunu söylüyorduKamuya açık olarak sundukları ücretsiz eğitimleri sizlere duyurmam için ulaşmışlar. 

İçerik olarak her ne kadar mutluluk verici olsa da, sizlere duyurmadan önce biraz araştırma yapmak istedim. 

İstanbul İşletme Enstitüsü. (Tık Tık)

Belki sizlerden duyan olmuştur. Zira, birçok forum sitesinde (ekşi dahil), oldukça olumlu dönüşler okudum. 

Daha sonra online eğitimlerden birine gözlemlemek amaçlı katıldım. Blog yazma ile ilgili  bir online eğitim için kayıt yaptırdım.

3 günlük bir eğitimmiş ve canlı online ders olarak veriliyormuş.

Kayıt yaptırdıktan sonra, açıkçası yoğunluğuma rağmen, unutmamam için yaptıkları online hatırlatmalar ve kaçırılan dersler için yaptıkları tekrar dersleri ve hatta sonrasında sınava girmem için çıktıkları duyurular ve açıklamalar, yaptıkları işin ciddiyetini ve kalitesini gösterdi.

Maalesef yalnızca bir tekrar dersine katılacak fırsatım oldu ancak içerik olarak ve anlatım dili olarak hocayı oldukça "akademik" buldum. Üstelik konu bahsettiğim gibi "blog yazma" üzerineydi.

İşin daha da güzel yanı, eğitim sonunda başarılı olduğunuz taktirde size ücretsiz doğrulanmış sertifika veriyorlar ve dijital belgeyi koduyla sistemden sorgulanabilir olarak onaylanmış bir sertifika elde etmiş oluyorsunuz. Eğer resmi yazılı bir belge isterseniz de 68 TL ile ona da sahip olabilme şansınız var. 


Kendilerini "Biz ücretsiz eğitimi hedef belirlemiş gönüllü bir platformuz. Yaptığımız ücretsiz eğitimlerle milyonlarca insana ulaştık ve ülkemizin eğitim seviyesini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Sosyal sorumluluk projeleriyle adımızdan sıkça bahsettirdik. 188 bin insana işaret dili öğreterek işitme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık." olarak anlatıyorlar ve buna örnek anlattıkları açıklama ile postun devamını İstanbul İşletme Enstitüsü'ne bırakıyorum. 

Bence siz de en azından eğitimlere bir göz gezdirin. Milenyum çağında, teknolojiyi ve online platformları bu kadar aktif kullanmaya başladığımız bu zamanda, edinilmiş bilgilere ulaşmak, eğitim seviyemizi artırmak ve kolumuza takabileceğimiz altın bilezikleri artırmak artık çok daha kolay.

Kıymetini bilebilmemiz adına...

Dilsiz Bir Dil Öğrenmek İşaret Dili Nedir?
             İşaret dili en basit olarak tüm beden, mimikler ve eller kullanılarak oluşturulmuş bir dildir. İşitme veya konuşma engelliler arasında iletişim kurabilmek adına oluşturulmuş olan bir dildir. İşaret dili bilinenin aksine evrensel bir dil değildir. Nasıl ki her ülkenin dili farklıysa hatta ülke içinde bile lehçe, şive farklılıkları var ise işaret dili söz konusu olduğunda da durum böyledir. Günümüzde Türkçenin dil bilgisi yapısı ve Türk İşaret Dilleri birbirinden farklı dillerdir. İşaret dilinin ülkemizdeki kullanımının Osmanlıya dayandığı söylenilir. Ancak görsel bir dil olan işaret dili için eskiden yazılmış bir yazılı kaynak bulunamadığı için bu konuda net bir bilgi de yok.

             İşaret dili konusunda bir diğer yanlış ise işaret dilinin parmaklarla harflerin benzeri yapılarak kurulan iletişim şekli olduğudur. Bu metoda parmakla heceleme denir. Parmakla heceleme işaret dilinin sadece küçük bir kısmını oluşturur. İşaret dilinde sözcükler, deyimler, düşünceler el ve yüz hareketleri ile ifade edilir. İşaret dili sadece el ve kol hareketleri ile değil aynı zamanda mimikler ve beden hareketleri ile de desteklenir. Toplumda işaret dili eğitimi ve işaret dili kursu sayısı arttıkça bu yanlış bilgiler de ortadan kalkacaktır.

 İşaret Dili Neden Gereklidir?
             Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde onunu engelli bireyler oluşturmaktadır. Ülkemizde de nüfusun yüzde on ikisini engelli bireyler oluşturmaktadır. Ve ülkemizde 89 bin kişi konuşma engelli. Kısacası gerek ülkemizde gerekse dünyada olsun engelli bireylerin sayısı azımsanacak gibi değil. İşaret dili eğitimi önemi de tam burada karşımıza çıkıyor. Engelli bireyler bu engeli aşmak için işaret dili öğreniyor, dudak okumaya çalışıyor gerek tedaviler gerek iletişim kurmadaki uğraş hep tek taraflı.

             Neden işitme engeli bulunmayan bir insan ortadaki bu iletişim engelini aşmak için işaret dili öğrenmiyor? Neden iki taraflı bir çaba ve mücadele söz konusu değil? Hayata bir engel ile bir yük ile başlamak kolay değil ve bu yükü tek başına kaldırmak da. Ancak toplum bu konuda bilinçlenir işaret dili kursu sayısında, işaret dili eğitimi almış insan sayısında artış yaşanırsa bu yükü hep birlikte kaldırabiliriz. Böylece kimse tonlarca yük altında ezilip kalmaz.

 İşaret Dili Kursu
             İstanbul İşletme Enstitüsü’nün bir çok ücretsiz eğitiminin içinde İşaret Dili Eğitimi de var.
Aşağıdaki linkten Enstitüyü inceleyebilir, eğitimlere katılabilirsiniz.
https://www.iienstitu.com 


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı