Elektrik Faturanızla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Her ay ödenen elektrik faturasıyla ilgili merak edilen tüm detayları sizlere aktarmak istiyoruz. Elbette fatura ödemelerinizi nasıl yapabileceğiniz konusunda da bilgi vereceğiz. Elektrik faturaları 25 ila 35 günde bir kesiliyor. Bu nedenle faturanızın kesildiği tarihler her ayın aynı gününde olmayabilir. Son ödeme tarihi ise faturanızın kesilmesinden sonraki 10. gündür. Yani elektrik abonelerine fatura kesildikten sonra 10 gün ödeme süresi tanınıyor.

Faturanızı kaybettiyseniz… 

Hemen herkesin sık yaşadığı durumlardan biri olan faturanın kaybedilmesi gelen elektrik faturasını ödemenize engel değil. Faturalarınızı ödeyebilmeniz için mutlaka elinizde bir çıktı olması gerekmiyor. Elektrik aboneliğini başlattığınızda size kesilen 10 haneli sözleşme hesap numarası ile borcunuzun sorgulamasını yapabilirsiniz. Bu sayede faturanızı ödemeniz de mümkün hale gelir. Yeniden fatura çıktısı alınması için başvurmanız gibi size gereksiz yere zaman kaybettirecek işlemlere hiç gerek yok. 

Sayacınızın arızalı olduğunu düşünüyorsanız…

Eğer elektrik sayacınızın doğru şekilde çalıştığına dair bir şüpheniz varsa dilekçe ile başvuru yapmanız gerekiyor. Dilekçeniz alındıktan sonra görevliler sayacını teknik olarak kontrolden geçirecek ve doğru şekilde çalışıp çalışmadığını tespit edecektir. Eğer uzun zamandır elektrik faturası tarafınıza ulaşmıyorsa sayacınız ile ilgili bir sorun olduğu düşünülebilir. Bu durumda da yine başvuru yaparak sayacınızın kontrol edilmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Sayaç kontrollerinin elektrik aboneleri tarafından yapılmaması gerekiyor. Kontrollerin uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle sayacını açarak sorun olup olmadığını kontrol etmeyin. Farkında olmadan sayacınıza zarar verebilirsiniz.

Faturanızı beklemeden ödemek istiyorsanız…

Faturalarınızı Enerjisa işlem merkezlerine giderek zaman kaybetmeden ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda bankalar üzerinden de faturalarınızı ödemeniz mümkün olabiliyor. Ancak bankalar genellikle yoğun olduğundan uzun süre sıra beklemeniz gerekebilir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için siz de hemen Enerjisa internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitede aynı zamanda elektrik  faturanız ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Sitede elektrik abonelerine çok yakından ilgilendiren tüm konularda detaylı ve kolay anlaşılır bir dille yazılmış olan pek çok içerik yer alıyor. Sizin sorularınızın yanıtları da bu adreste olabilir. 

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı