Yılbaşı Sofralarında Olumlama =)

Her yeni yıl, yeni umutlar, yeni planlar, güzel beklentiler getirir. Evrenden güzel yenilikler, güzel gelişmeler bekliyorsak, bizim de ona güzel enerjiler göndermemiz gerek ki bize güzel geri dönüş yapsın=) Nasıl güzel enerjiler gönderebiliriz kısmına gelir isek, bunun birçok yöntemle elde edilmesi mümkün. "Kişisel olumlama" en önemli kısım olmakla beraber ben asıl konuma döneceğim: "Yılbaşı Sofralarında Olumlama"

Yıllardır süregelen, çeşitli inanış ve kültürlerin de besleyerek günümüze değin getirdiği, bolluk ve bereketi temsil ettiği düşünülen yiyecekler ile olumlama yapmak mümkün... Hem yapması keyifli, yemesi lezzet verici, hem de uygulayanlar hayatlarından memnun benden söylemesi, bakınız Koç Ailesi ;)

Temel amaç hazırlayacağınız mönünün tane içermesi, zira bolluk ve bereketi temsil edecekler. Bu yüzden olmazsa olmaz ana yemek tavuk veya hindinin yanına rahatlıkla eşlik edebilecek salatalar, zeytinyağlılar yapılabilir. Börülce salatası ve zeytinyağlı barbunya benim favorilerim. Bunun yanı sıra nohut, yeşil mercimek vs ile de çeşitli salatalar hazırlanabilir. Aynı zamanda portakalın da bereket sembolü olduğunu okudum geçen gün, denemekte yarar var=)

Ve asıl taneli yiyecek -tabi ki- yeri geldiğinde bin taneyi bulabilen NAR! =) Bir kısmını yeşil salatanın üzerine koyabilirsiniz. Kalanını saklayın, çünkü gece 12'yi bulduğunda evdeki tüm bireylerle kapının önüne çıkıp o narları patlatmanız gerek. Kapının önünde olması önemli zira yıl içinde gezmenizi sağlar. Ben kendimden biliyorum işe yarıyor=p

Bu fotoğraflar da, Odtü'den arkadaşlarımla geçen yıl evimde yaptığımız 'pre-christmas' partisi sofrasına ait ;) 

Not: Biz bu tane işini biraz abartarak çiğ köfte de yaptık! =p




İçkisiz olmaz tabi... Alkol sevenlere derin bir kasede hazırlayabileceğiniz bir 'Punch' önerebilirim yemeğe eşlik olarak;)


Kahvenin yanına eşlik edecek yılbaşı süsü şekillerinde kurabiyeler de tane olarak sayılabilir bence=) Üstüne de pasta! <3


Mutlu ve Olumlu Yıllar Şimdidennn=)

4 yorum: Leave Your Comments

  1. ayşe fulya yaşar1 Mart 2012 08:33

    neler kaçırmışım yaaa..

    YanıtlaSil
  2. Anlatmamış mıyım ben sana onu daha önce? =)

    YanıtlaSil
  3. ayşe fulya yaşar1 Mart 2012 12:02

    bu kadar ayrıntıya girmemiştin dürüst ol!;))

    YanıtlaSil
  4. Hehe=) Burayı oku diye mahsus yapmışımdır=p
    Daha yaparız kardeşim birlikte inşallah nicelerini=*

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı