Japon mutfağına ait olan Tempura, her ne kadar aram iyi olmasa da deneyip olumlu sonuç aldığım kızartma usulü ile pişmekte. Hamura bulanan deniz ürünü veya sebzelerin kızartıldığı farklı bir tat kendisi.
Hamur için gerekli karışım Japon mutfağında ambalajlı olarak satılmakta, ama malzemenin bireysel olarak hazırlanması da mümkün. İşte tarifi:
Tempura
Malzemeler
-Hamuru için-
1 bardak su
1 bardak un
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
(Malzemelerin soğuk olması gerekmekte.)
ya da
Tempurako Hazır Un Karışımı
ya da
Tempurako Hazır Un Karışımı
-Kızartmak için-
Kabak
Kırmızı biber
Kuru soğan
Karides/Kalamar/Palamut
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırın ve topaklanma olmasına izin verin. Yağı derin bir tavada kızdırdıktan sonra jülyen doğradığınız sebzeleri hazırlamış olduğunuz hamura batırıp içine atın. Kızarıp çıtırlaşan tempuralarınızı kağıt havluya alıp tuz serpin. Deniz ürünlerini de benzer şekilde kızartın.
Kağıt havluda yeteri kadar bekletirseniz tadı daha da hafifleşiyor.
PS. Ben mantar da denedim. Oldukça leziz oldu. ;)
Afiyet olsun! =)
Kağıt havluda yeteri kadar bekletirseniz tadı daha da hafifleşiyor.
Alıntıdır.
PS. Ben mantar da denedim. Oldukça leziz oldu. ;)
Afiyet olsun! =)
0 comments:
Yorum Gönder