Kına Gecesi Detayları @DEKORASYON

Sizlerin de son zamanki paylaşımlarımdan anlayacağınız üzere, geçtiğimiz günlerde düğünümüz oldu. Ağabeyimi evlendirdiğimiz düğünün kına gecesini evin bahçesinde yapmaya karar verince de dekorasyon görevini üstlenmiş oldum. Annemin başarılı asistanlığı ile de işlerim kolaylaştı, zira aradığım her şeye alternatif çözüm buldu. Ambiansı buradan tam anlamıyla vermek biraz güç, sadece derlediğim bazı detay ve düzenlemeleri sunuyorum.

Dekorasyona bahçe kapısıyla başladık. Beyaz tüller olmadan düğün havası vermek zor malum, o yüzden bol miktarda kullandık. Kapının iki yanına Nişantaşı pazarından aldığım beyaz buketleri monte ettik. Girişe de annemin yağlıboya tuvallerinden kullanarak küçük bir tabela havası veren bir yazı hazırladık. Kına için ayrı, düğün için ayrı yazı…










Girişte gelenleri karşılayan ilk ağacın dallarına gelin ve damadın fotoğrafları, kurdele üzerine minik uğurböcekli mandallarla tutturuldu ve birkaç mumluk asılarak gece de görünmeye devam etti.


 



Daha önce bahsettiğim kavanoz çılgınlığına ben de dahil olarak şirin mumluklar oluşturdum kendilerinden. Kimisine yeşil minik dekor taşı ve kurdele, kimisine de kütük mum konulup etrafı tüllerle sarıldı. Amaç, bahçenin salaşlığına tezatlık oluşturmak ve bahçenin en kuytu köşelerinden loş ışıklar vermek…



Ortamın salaşlığı baz alınarak yer sofraları kuruldu ve her biri, renkli sofra örtüleri ve mumluklarla dekore edildi. Sofraların etrafına renkli yer minderleri atıldı ve gelin için tüllerle özel tabure süslendi. Böylelikle kına yakıldığı sırada gelin yüksekte otururken biz de minderlere oturup rahat rahat şarkılarımızı söyleyebildik.

 


 




Kına taçları da geline kırmızı, diğer kızlara beyaz üzerine kumaş mor çiçek; içlerine de şeffaf taş işlenerek hazırlandı.


Tefler ve beyaz çiçekler de masada yerini aldı...


Son olarak, İKEA avize ve bilimum mumlarla yer sofralarının etrafını çevreleyerek aydınlatma işini tamamladık...










Gecenin sonunda punch ikram edildi ve yer sofrasına toplanılarak geceye canlı söylenen şarkılarla devam edildi...=)



Kahve ve sıcak çorba ile kına gecesi sona erdi...



Gelenlere tekrar teşekkür ederiz... =)

4 yorum: Leave Your Comments

  1. bayıldım bu fıkıre bende beklerım:)
    http://zuutrendss.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir gece ve samimi bir ortam olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Yer sofralarınız harika olmuş, gerçekten tebrik ederim. Sadelik, şıklık, orjinallik bir arada.

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı