Öyle mucizevi bir çiçek ki gül, dalında hoş görüntü, buketinde güzel koku,
tek bir dalında romantizm, suyunda şifa, tadında da lezzet barındırmakta.
Yeri gelince aşk veren bir tek gülün daha nice faydası bulunmakta.
Antiseptik özelliğe sahip olan bu çiçek, yaraları temizlemede, suyu ile
gargara yapılarak bademcik rahatsızlıklarını gidermede, bağırsakları rahatlatmada,
gözlerdeki kanlanmayı almada ve göz nezlelerini iyileştirmede etkili imiş.
Bunun yanı sıra, birçok tatlı ve içecek kullanımında kullanılan gülden; likör, konserve, krem, reçel, sabun, lokum, yağ, şarap gibi birçok farklı ürün de elde etmek mümkün.
Bu lezzetlerden bir diğeri de İskenderun'da tattığım "bici bici tatlısı". Bu ismi nerden nasıl almış pek bir fikrim yok ama tadı hakkında bir yorum yapabilirim sanırım: muhteşem! Açıkçası, pek sevmediğimi düşündüğüm gülün tadına dair fikrimi değiştirdi bu tatlı. Nişastadan yapılmış dilim şeklindeki peltelerin üzerine kırılan buzlar ilave ediliyor. Üzerine gülden yapılmış ama hiç ağır bir tadı olmayan bir gül şurubu ekleniyor ve bir miktar nişasta serpilerek servis ediliyor. Buzlaş kıvamıında olan bu hafif tatlı, yaz aylarında ferahlamak adına en leziz çözümlerden. Yolu oralardan geçenler denemeden geçmesin derim. ;)
Bici bici... Yazın özellikle dediğin gibi Adana ve çevrelerinin kavurucu sıcağında serinlemek için tam bir kurtarıcı ve çok lezzetli :) Afiyet olsun
YanıtlaSilCivarda da biliniyor olduğunu tahmin etmiştim, doğruymuş.=) Teşekkürler...
Sil