Gül Mucizesi

 
Pinned Image

Öyle mucizevi bir çiçek ki gül, dalında hoş görüntü, buketinde güzel koku, tek bir dalında romantizm, suyunda şifa, tadında da lezzet barındırmakta. Yeri gelince aşk veren bir tek gülün daha nice faydası bulunmakta. Antiseptik özelliğe sahip olan bu çiçek, yaraları temizlemede, suyu ile gargara yapılarak bademcik rahatsızlıklarını gidermede, bağırsakları rahatlatmada, gözlerdeki kanlanmayı almada ve göz nezlelerini iyileştirmede etkili imiş. 


Pinned Image 
 
Pinned Image


Bunun yanı sıra, birçok tatlı ve içecek kullanımında kullanılan gülden; likör, konserve, krem, reçel, sabun, lokum, yağ, şarap gibi birçok farklı ürün de elde etmek mümkün.

Pinned Image  

Pinned Image 

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Bu lezzetlerden bir diğeri de İskenderun'da tattığım "bici bici tatlısı". Bu ismi nerden nasıl almış pek bir fikrim yok ama tadı hakkında bir yorum yapabilirim sanırım: muhteşem! Açıkçası, pek sevmediğimi düşündüğüm gülün tadına dair fikrimi değiştirdi bu tatlı. Nişastadan yapılmış dilim şeklindeki peltelerin üzerine kırılan buzlar ilave ediliyor. Üzerine gülden yapılmış ama hiç ağır bir tadı olmayan bir gül şurubu ekleniyor ve bir miktar nişasta serpilerek servis ediliyor. Buzlaş kıvamıında olan bu hafif tatlı, yaz aylarında ferahlamak adına en leziz çözümlerden. Yolu oralardan geçenler denemeden geçmesin derim. ;)







2 yorum: Leave Your Comments

  1. Bici bici... Yazın özellikle dediğin gibi Adana ve çevrelerinin kavurucu sıcağında serinlemek için tam bir kurtarıcı ve çok lezzetli :) Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Civarda da biliniyor olduğunu tahmin etmiştim, doğruymuş.=) Teşekkürler...

      Sil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı