Louvre Müzesi @AVRUPA GÜNCESİ

Paris'te bulunan Louvre Müzesi, ilk olarak 1204 yılında saray olarak inşa ettirilmiş; zaman içinde kraliyet merkezi olmuş; ilave bölüm yapılmış ve 1793 yılında müzeye dönüştürülerek Fransa'da açılan ilk devlet müzesi olmuş. Yapı, 1800'lerin ikinci yarısında büyük bir yangın geçirmiş ve yapılan değişikliklerle 1932'de son halini almış. 1989 yılında tamamlanmış olan, müzenin avlusundan binaya giriş bağlantısı kuran, Çinli mimar Ieoh Ming Pei'nin tasarladığı cam piramit ile müzeye olan ilgi de artmış durumda. İçinde farklı birçok bölüm barındıran müze, yıllardır farklı kültürlerin değerli eserlerine ev sahipliği yapmakta ve halen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmakta. 
PS. Müze o kadar büyük ki, içindeki tüm eserleri gezmek birkaç gününüzü almakta. Eğer AB ülkeleri öğrencisi iseniz şanslısınız, ücretsiz giriş hakkınızla dilediğiniz kadar gün harcayabilirsiniz müze içinde.




















Fotoğraflar: Gökçen Gökyer

Bu kültürel bölümlere şimdi bir yenisi daha ekleniyor imiş. Müzede bulunan ve daha sade bir salonda sergileniyor olan birçok İslam uygarlığına ait, 7 yy önceye dayanan 3000 eser, yeni bir mimariyle düzenlenen bir salonda sergilenmeye başlanacakmış. Koleksiyonda Osmanlı ve Türk eserleri de bulunmaktaymış.

Karikatür krizine en güzel yanıt 

Müzede sergilenecek olan eserlere dair bazı polemikler de gündemde imiş. Türkiye'den çalındığı iddia edilen bir Çini panosu gibi...
Karikatür krizine en güzel yanıt 

Karikatür krizine en güzel yanıt

Özel mimari tekniklerle tasarlanan İslam Sanatları Salonu'ndaki cam tavan, 2350 üçgen parlak alüminyumdan ışığı yansıtması için inşa edilmiş ve cam piramitle uyum sağlanılmak istenmiş.

Karikatür krizine en güzel yanıt

1 yorum: Leave Your Comments

  1. Hep merak etmişimdir burayı dahada arttı okuyup gördükçe :)

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı