Charles Nehri'nin Güzelliği! @USA

Bir şehri anlamlı kılan en önemli unsurlardan birisi olan mavi ile yeşilin buluşması farklı coğrafyalarda, farklı kombinlerle karşımıza çıkmakta... Bazen Batum'daki botanik bahçesinin yeşiliyle buluşan Karadeniz'in mavisi gibi, bazen Hamburg'daki Alster Gölü'nü çevreleyen Alster Parkı gibi, bazen de uzun Charles Nehri'ne eşlik eden şehrin merkezine renk katmış Boston'daki kent parkı gibi...

129 km uzunluğunda, 22 şehrin sınırlarına dahil olan Charles Nehri, Amerika'nın Boston şehrinde önemli bir konuma sahip olmakta ve şehir tarafından hakkı verilmekte.

Eğer benim gibi şehre Mayıs ayında gelenlerdenseniz siz de, parkın keyfine varabilecek şanslılardansınız... Mevsimin ılıman etkisi, henüz yakmaya başlamayan ılık güneşi parkın tadını çıkarabilmenizi ve şehrin güler yüzlü insanlarıyla etkileşime geçebilmenizi sağlamakta...

Böyle geniş parkların varlığı, sizi her an şehrin karmaşasına bir 'dur' diyerek, koşuşturmacaya bir mola verme fırsatı sağlamakta... Belki yapacağınız bir sabah sporu, belki akşam işten sonra çıkacağınız hafif tempo bir yürüyüş, belki öğle yemeği molanızda içeceğiniz kahvenizin fonu, belki de haftasonu bebeğinizle alacağınız bir temiz hava rotanızı buraya çevirmek için yeterli sebep teşkil etmekte..

Bisiklet parkurları, uzun yürüyüş yolları, nehir üzerinde her an görmeniz muhtemel yelkenler, parkta yer alan konser alanında konumlanmış 'Hatch Shell', yürüyüşünüze eşlik edecek ve sizi asla yadırgamayacak olan sincaplar, Cambridge'i bulunduğunuz bölüme bağlayan Longfellow Köprüsü'nün mütevazı duruşu Charles Nehri boyunca şahit olacağınız olası görüntüler arasında yer almakta..

Boston'un sakin, huzurlu havasının gerekçelerinden birisi Charles Nehri...



Hatch Shell



Longfellow Köprüsü

*Fotoğraflar: Gökçen Gökyer

1 yorum: Leave Your Comments

  1. slm paylaşımlarınız güzelmş bnm bloguma üye olmanızı rica etsem amatörüm yalnız söyliyeyim=)
    http://egeli43.blogspot.com/

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı