"Aradığınız 'Kendiniz'e Şu Anda Ulaşılamıyor, Sizi Özgür Aksuna'ya Bağlıyorum."

Çoğu insan hayatta her şeyi bildiğini düşünür muhtemelen. En çok da 'hayat bilgisi'ni bilir belki de... Siz aslında her işi düzgün yapıyor, herkese kendinizce çok doğru cevaplar veriyor, sözcükleri en doğru şekilde telaffuz ediyorsunuzdur.. Öyle ya, hepsini günlük hayatta yalayıp yutmuşsunuzdur zaten,  daha öğrenecek bir şeyiniz kalmamıştır... Kalmamıştır da... Neden peki verdiğiniz/veremediğiniz bazı  cevaplarınızdan sonra içinizi bir huzursuzluk kaplıyor? Ya da söylediğiniz kelimeler anlamlı olsa da neden kulağa duyuluşu hafif 'tuhaf' kaçıyor arada? Doğru sandıklarınızın aslında ne kadarı doğru kısacası?
Karakterimizi tam olarak yansıtmasa da, yeri geldiğinde hepimizin bu kişiliğe bürünmüşlüğü vardır hayatta kabul edelim.. Kimimiz bazı anlarla kısıtlı kalırız, kimimiz de aynı durumu sürekli yaşarız. Asıl önemli olay şudur ki; nerede, nasıl cevap verilmesi gerektiğini bilmediğinin bilincinde olmalı insan... En sorunsuzu onlardır hatta aslına bakarsanız, zira farkındalık ve kabullenme süreçlerini atlamış,  çözüm üretme kısmına çoktan geçmiş olanlardır onlar...


Tam da bu düşünce içinde olanlara veya profesyonel düşünüp, kendisini daha nitelikli bir karaktere taşımak isteyenlere önerebileceğim nacizane bir isim var ki siz onu zaten tanıyorsunuz.. Hepimizin sabahları güne mutlu başlamasını sağlayan Max Fm'in Türkiye'yi Uyandıran Adam'ı Özgür Aksuna bu işe de el atmış durumda arkadaşlar! Kendisi bizi sadece güne uyandırmakla kalmıyor, bilincimizi geliştirerek kişiliğimizi de uyandırıyor! Nasıl mı? Black Model & Casting Academy'de vermekte olduğu Kişisel Gelişim Dersleri ile!




Daha önce röportajımdan okumuş olduğunuz bin bir farklı özelliğinden birisi olan tiyatrocu kişiliğinin de getirisi ile kişilerin kendini bulmasını, günlük hayatta belki de hemen her gün yapılan küçük ama önemli hataların görülmesini sağlayan harika dersler veriyor. Konuşmada vurgunun önemini, kelimelerin doğru telaffuzunun bıraktığı etkiyi, doğru zamanda doğru şekilde cevap verebilmenin gerekliliğini size derste olduğunuzu unutturan bir enerji ile aktarıyor. Tiyatrocu kişiliğinin getirisi demem de odur ki, öyle bir vurgu ve inandırıcılıkla işliyor ki dersi, bir anda varsayım olan konuya inanıp "az önce biz bu konuyu mu konuşuyorduk yahu?!" hissi yaşatıyor! =)


Black Model & Casting Academy'de normalde birçok farklı Kişisel Gelişim Eğitimi vermekte kendisi. Ben bunlardan ikisine katılma şerefine nail oldum ki bunlar: 'Hazır Cevaplılık' ve 'Diksiyon ve Konuşma Estetiği' dersleri idi. Özel ders niteliğinde olan sınıflarda, birebir etkileşim içinde çok keyifli ve bir o kadar da bilincinizi uyandırıcı nitelikte dersler veren Özgür Aksuna, her cümlesinden sonra beni itinayla düşünmeye ve kendimi sorgulamaya yönlendirdi diyebilirim. Hazır Cevaplılık dersinde ise mütemadiyen Selçuk Erdem'in  bu karikatürü geldi aklıma..!

http://bunusevdim.files.wordpress.com/2011/04/cevab-yaptrmak.jpg 
Aslında gülüyoruz karikatürü görünce belki ama kim bilir kaçımız bu durumu yaşıyoruz hayatta zaman zaman... Kaç kez 'ağzının payını veremedim' acısını taşıyoruz içimizde haksızlığa uğradığımız zamanlarda.. İşte tüm bu gibi durumlarla başedebilecek kıvrak bir zekaya sahip olacağımız yeni birer birey yaratıyor Özgür Aksuna herkesin kendi içinde.!


'Benim ihtiyacım yok' diye düşünen sen! Bu lafım senin için de geçerli! Emin ol, yapmakta olduğun yanlışları farkettiğinde anlayacaksın aslında hayatta neleri göz ardı ettiğini ya da kelimeleri nerede yıpratıp çöpe attığını ve hiçbir anlamı kalmadığını. Bu yüzden tekrar bir düşün derim. ;)

'Diksiyon ve Konuşma Estetiği' dersi de işte tam bu tiyatrocu kişiliğin dışa vurumu oldu diye düşündüm dersini dinlerken hayranlıkla... Doğaçlama yapabilmek ayrı bir yetenek, kelimelere hakettiği vurgu ve duyguyu verebilmek ayrı bir yetenek ve Özgür Aksuna herbirinin hakkını verebilen biri. Kelimeleri nasıl daha kibar söyleyebileceğinizi, aktarmak istediğiniz duygu yoğunluğunu ve hislerinizi karşı tarafa nasıl aksettirebileceğinizi yine etkili ve eğlenceli bir şekilde ve birebir etkileşim içinde derslerinde işliyor.


Hayatınızda bir adet Özgür Aksuna'nın olması, tüm yaşamla olan bağınızı başarıyla ve verimli bir şekilde kurmanız için yeterli olacağı kanısındayım. Daha önce Cook&Fun'daki 'yemek workshop'ında da kendisini ziyaret ettiğim Sevgili Özgür Aksuna'yı, yakında Çayyolu'nda açılacak olan Black Model & Cast Academy'nin yeni şubesi ve diğer ortak arkadaşlarımın da projede yer aldığı yeni açılan Ankara'nın ilk ve tek markalaştırma ajansı Markör ve yakında yayına başlayacak olan yemek programı için tekrar buradan tebrik ediyor, bu da Gökçen Gökyer Blog'da kendisini daha çok göreceğimizin sinyalleri olsun diyorum.. ;)

İçten Sevgiler!

Gökçen Gökyer


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı