Onay Merciim

İnsan ilk gözünü açtığında, ilk çevresinde kimler varsa ve ilk kimlerle hayatı tanıyorsa, onları kendisine idol alır muhtemelen... Kendi doğrunuzu yanlışınızı belirlemeniz için yeterli hayat tecrübeniz oluşmamıştır çünkü henüz . Bu yüzden de hazır oluşmuşları gözlemler, onların kurallarını kendinize baz alırsınız. Hayattaki başarılarınız da ilk olarak bu şekilde başlamış olur... Onların istedikleri, hayal ettikleri neyse, siz de onu gerçekleştirmelisinizdir, zira bu sizin başarınız olacaktır... Hele ki dominant ve belirgin karakterlerse bu kişiler, hiç sorgulamayı bile akıl etmezsiniz, onların istediği şekilde davranmış olmayı yeterli görürsünüz...

Pinned ImageZaman geçtikçe, kendi ayaklarınız olduğunu farketmeye başlayıp hayatı kendiniz deneyimledikçe değişmeye başlarsınız.. Artık kendi doğrularınız, kendi yanlışlarınız, kendi gözlemleriniz oluşmaya başlar hayata dair yavaş yavaş.. Ne var ki, aklınızın bir köşesinde -ister bilinçaltı deyin, ister kabullenilmişlik- bir takdir edilme ve onay görme güdüsü yer edinmiş olur çoktan. Siz artık kendinize ait bir şehirde, kendi yaşadığınız evinizde ve kendinizi bulduğunuz bir çevrede bambaşka bir dünya kurmuş, bambaşka hedefler oluşturmuş ve bu hedefler doğrultusunda yolunuzu kendiniz bulmuşsunuzdur... Önemsemezsiniz de artık kimin ne düşündüğünü, ne hissettiğini, sizin adınıza ne karar vermek istediğini... Siz artık 'siz'sinizdir çünkü... Başka mihraklar, başka görüşler ancak bir fikir olabilir sizin hayatınızda şu saatten sonra. 

Ya da bu durum yalnızca düşünceniz ve asıl olmasını beklediğinizdir sadece...! Aslında sizin verdiğiniz kararlarınızın desteklenmesi, attığınız adımların onaylanması sizin bir diğer adımı atmanızda etkilidir hala ve siz hala o ilk doğrucularınızın takdir ettiğini bilmek istersiniz gittiğiniz güzergahın emniyetine emin olmak ve oluşturduğunuz vizyonun geniş olduğuna inanmak  için...

Tek farkı vardır geçmişinizden, o da; eskiden kendi idealinizin peşinden gitmek için hayır dendiğinde önce cevabın 'evet' olmasını beklerken, şimdi fikirleri 'evet'e dönünceye kadar sizin ideallerinizi çoktan gerçekleştirmiş olmanızdır. Nasılsa sonucunda 'evet' diyeceğini öğrenmişsinizdir artık zira.!

Ama işte yine de o 'evet'i almak, içinizin huzurunu, arkanızda bir destek hissinin güvencesini ve yaşadığınız gururun onurunu taşımanız adına önemlidir. Ancak o zaman içinizin rahat hissetmesi demektir. 

En azından bu durum benim için böyledir.. Ve benim onay merciim babamın kendisidir.!

Tüm babaların ve yeri geldiğinde babalık yapabilen insanların 'Babalar Günü'nü tüm içtenliğimle kutlarım!

Bizi hep onaylamanız dileğimle..

Gökçen

Pinned Image 

*Fotoğraflar alıntıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı