Diren Ego!

Anlamak istediğim baĞzı şeyler var; cevabını, sebebini bilemediğim.. Nedenlerini çok merak ettiğim.. Sabrın ne zaman ve nasıl geri dönüşü olacağının sorgusu var kafamda. Evrenin adalet olgusuna karşı itimadıma dayanarak beklediğim açıklamalar var. Düşüncelerini öğrenebilme isteğim var karşımdakilerin. Nasıl bir zihin işleme süreçleri olduğunu gözlemlemek istediğim anlar var.. Kafalarında kıramadıkları zincirleri, aşamadıkları engellerin ne olduğunu öğrenesim, yardımcı olmaya gönüllü gidesim var..

Vazgeçmeye de hazırım, zira ona programlı yüreğim. Ne bir şeyin ne bir kimsenin kendisi çıkıp bana gelmedikçe peşine de düşmedim.  Çekip gitmelerdir daha ziyade ilk tercihim. Zira ben çekip gitmesini de iyi bilirim.!

Ama direnmeyi öğrendik bir kere. Artık her şey için çok geçtir! Hakkımızı aramayı öğrendik nihayetinde. Susup sessizce çekip gitmelerin meydanı hep yanlışlara; yanlışlığa bırakmış olunduğunu biz çok iyi deneyimledik. Sustukça sıranın bize geleceğini, susmadığımızdaysa başetmeyi bilmemizin gerekliliğini öğretildik.


Sertap'ın sesine teslimdik geçtiğimiz hafta sonu... Şarkılarını hep ezbere söylerdik, avazımız çıktığı kadar eşlik etmeyi her zaman görev bildik. Yine öyle oldu.. Ama bu sefer dikkatimizi şarkının sözlerine çekti kendisi, bu sefer düşünmeden otomatiğe alarak söylemedik. Düşündük hazmettik sözleri.. 'Ego' diye bir şarkısı vardır, dinlediniz mi bilmem.. Ama sözlerini anlayarak söylemek bende aydınlanma sağladı diyebilirim. Her konuda!

Kendisinin de Amerika'yı keşfe gittiğini, onun da yılmadığını, şansını bir de Broadway'de denediğini öğrendik. O da yılmamıştı, direnmeyi bilmişti belki de. Değerinin çok daha iyi anlaşılması gerektiğini kalkıp kendisinin anlatması gerekiyordu kimilerine. Nitekim o da bunu yapmıştı, vazgeçmemişti hiçbir seferinde. Ve muhtemelen başaralı olacaktı bu sefer de..

Çekip gitmek, bazı şeylerin çözümlenmesi demek değilmiş neticesinde.. Kalıp gücünü göstermek, zekanın orantısını keşfetmek ve her şeyden önemlisi direnmesini bilmek gerek en ötesinde..

Birilerinin 'dur' demesi lazım ya da makasın yönünü değiştirmesi.. Yoksa varılan nokta kaybolmuşluğun merkezi olabilir. Benden söylemesi!;)

Sertap'tan gelsin...



2 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı