New Hampshire @USA

Harvard'da düzenlenen uluslararası konferansa katıldığımda, organizasyonda iki eyalete gezi de bulunmaktaydı. Birine New York'u tercih etmem nedeniyle katılamadıysam da ikincisine yetişebildim. Gittiğimiz eyalet New Hampshire'dı. MA'dan otobüsle yemyeşil ormanların arasından gittiğimiz yaklaşık 1 buçuk 2 saat  yolun ardından şirin yazlık evleri andıran konutların arasından New Hampshire'a vardık. Nüfus ve yüzölçümü bakımından Amerika Birleşik Devletleri'nin en küçük 10 eyaletinden biri olduğunu çevreyi gördüğünüzde siz de az çok tahmin ediyorsunuz. 



Binalar ve planlamada verilmiş sıcaklık ve samimiyet, alışveriş yapılan küçük merkezinde de nasibini almış. Oldukça şirin dükkanları gezmek bile keyif verdi diyebilirim..





Eyaletin Atlantik Okyanusu'na olan 29 km'lik kıyı şeridi de burasını tatil mekanı için cazip kılmışa benziyor. Zira George Bush da bu nimetten yararlananlar arasında imiş. 


-George Bush'un yazlık evi-

Burası aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinin de ön seçimlerinin yapıldığı yer olması dolayısı ile siyasi önem de taşımakta imiş..


Buraların en meşhur yiyeceği olan ıstakozun da yeme prosedürünün öğretildiği ve ardından uyguladığımız yer oldu New Hampshire. Önden bir diğer meşhuClam Chowder (deniz tarağı) çorbasını ve daha sonrasında büyük bir şenlikle ıstakozu yediğimiz kısmın detaylarını ise daha sonra ayrıntılı açıklamaya karar verdim, zira ilginç olduğu için yararlı bir post olabilir. =)



Yine gezsek ya?



*Fotoğraflar: Gökçen Gökyer

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı