Yunanistan Sofraları @MUTFAK

Şimdi önce adımları takip ediyoruz...

İlk videomuzu açıyoruz ve sesini hafif kısıyoruz...


Kıstık mı? Tamam süper, şimdi de alttaki şarkımızı açıyoruz diğeri devam ederken üzerine...


İkisini de aynı anda dinlemekte miyiz şu an?
 Mükemmel! 
Şimdi yazımıza dönebiliriz..

Yunan geceleri denilince aklımıza gelecek görüntülerin fon müziği budur benim kanımda.. Algılarım da hep bu yönde olmuştur Yunanistan denildiğinde.
Gece sahile indiğinizde kadehlerinizi dolduracak, sofranızı donatacaksanız eğer, içkinizin hakkını da vereceksiniz sahildeki huzurlu dalga seslerini fon alarak dostlarınızla..

Yunanistan ve yemek denildiğinde, Yunan arkadaşlarımdan öğrendiğim, tadını hiç yadırgamadan ve yabancılık çekmeden ayrı birer tatmışçasına kabul ettiğim iki temel misafiri vardır sofranın.
Birincisi cacığın yoğunlaştırılmış hali olan Tzaziki -ki daha önce de tarifini paylaştığım için yabancı değiliz hiçbirimiz- ve çoban salatamıza peynir ve belki biraz kekik katılmış hali olan Greek Salad.



Bir Ege şehrindeyseniz de, masanızın asıl misafiri deniz ürünleri olmalıdır Tzaziki ve Greek Salatanızın yanında. Kendilerinin mezeleştirdiği, menemen gibi hallere soktukları kalamarı, ahtapotu, karidesi cesaret edin ve deneyin derim madem gitmişseniz oraya kadar... Onların damak zevkini, onların tatlarıyla keşfetmeli yemek kültürlerini anlayabilmek için.

Sofranızın şeref konuğu da -bilmem söylemeye gerek var mı?-  Susuz, buzla sek içecek olduğunuz bizim rakının onlar versiyonu olan "Oyzo" olmalıdır konsepti tamamlamaya kesin niyetliyseniz eğer...

Son dublenizi de keyfiyle bitirmişseniz eğer, şimdi üzerine bir kahveyi haketmişsinizdir. İster bulunduğunuz yerde devam edersiniz, ister yan mekanları da nasiplendirir kahveyi onların elinden içersiniz.. Siz bilirsiniz... Dalganın iyot kokusunu havanıza, Yunan müziklerini de kulağınıza uzak tutmadığınız sürece hepsi güzeldir.

"Greek Cafe" dersiniz garsona getirmesi için, ama içerken bunun Türk Kahvesi ile aynı olduğunu, belki sadece biraz daha yumuşak bir tadı olduğunu farkeder, ses etmezsiniz.. Sonunda fal kapattığınızda onlar yadırgamadıklarına göre, sizin de bir şey demeniz gereksizdir, samimiyetse niyetiniz..






Bunun yanı sıra, eğer ki Kavala'ya gitmişseniz, Kavala kurabiyesi almayanı dövüyorlar baştan söyleyeyim. Bu nasıl bir kurabiye popülaritesidir arkadaşım! Bir ben bilmiyormuşum şanını şöhretini adeta. Herkes  kurabiye alacağı anı sayıkladı günlerce. Dahası ülkeye getirirken "aman bildiğin un kurabiyesi, tırt derler bizim orada buna" diyerek bir kutuyu bile zorla almış gelmişken herkesin dibi düşerek kurabiyeyi tüketmesine kaç puan vereceğmi bilemedim.. Hala işin sırrını çözebilmiş değilim ve yargımda ısrarcıyım: bildiğin un kurabiyesi, içinde bir tek fazladan bütün badem var arkadaşlar.
 

 Bir de buranın en favori bir diğer soğuk içeceği de özelliğinin ne olduğunu yine çok keşfedemediğim frappucino. Herkes her yerde, sabah kahvaltı, akşam yemek sonrası her an frappucino içmekteler. Bana aşırı yoğun ve şekerli geldi burada içtiğim versiyonu. Herkesin kendi damak zevkine kalmış diyerek ortaya konuşacağım yine.

Ama sütlü kahveleri cappucino havasında geldiği için 5 dakika molalarınızda ideal olabilir. 

Bir de damla sakızı reçeli var tabi, aynısını Çeşme-Alaçatı'da da bulabileceğiniz. Tavsiyem free shop zamanını beklemeniz uygun fiyat-gramaj ilişkisi açısından.

Yine de iyidir, tanıdıktır, güzeldir Yunan Mutfağı da bir Egeli ve Ege Mutfağı sevenlerdenseniz diyor, sizi Gokchen House Lounge Cafe'de gerçekleşecek Yunan Gecesi'ne bekliyorum.;)

Ayrıca damla sakızı likörleri gerçekten bir harika dostum!

Selamlar, Sevgiler..


4 yorum: Leave Your Comments

  1. Ne eksik ne fazla, her yönüyle Yunanistan'da ne yenir ne içilir hepsi bu gözlemde yerini bulmuş. Kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Başka şahit olacağım gözlemlerde de seve seve yer alırım =)

    YanıtlaSil
  3. Zevkle!.. Benim için bir şeref.. =)

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı