Bir Ankara Polisiyesi: "Locked In"! =)


Sizlere çok farklı ve çok keyifli bir etkinlik anlatmaya geldim!.

Hele ki, Ankara’da birçok aktiviteden ümidinizi çoktan kesmiş, beklentilerinizi ise minimize etmişseniz ve de henüz bu anlatacağım deneyimden habersizseniz benim gibi, bu yazı sizi de mutlu edecek garantisi verebilirim.

Eğer bulmacalar, bilmeceler, Sherlock Holmes’luklar seven biri iseniz, bu oyun tam size göre. Üstelik oyun ölçeği 1:1. Oynun piyonları bire bir sizsiniz yani.=)

Oyunu duyanlar veya benzerini bilenler vardır belki: “Locked In

“Farklı bir deneyim yaşayacağız, sürpriz!” daveti ile dahil olduğum programın ne olduğunu merak etme dozajım arttığında ve etkinliğe yarım saat kala öğrenebildim olayın içeriğini.

Kısaca şudur:

Minimum 2, maksimum 4 kişi sizi bir iç içe 3 odanın ilkine kilitliyorlar. İçerisi full şifre, ipucu ve kilitli anahtar ile dolu. Her bir odada çözdüğünüz ipuçları ile diğer odalara geçiyorsunuz ve amaç ilk girdiğiniz kapı anahtarına ulaşmak.

Gerilim müziğini fonunuza alarak, minimum sürede ve dışarıdan ipucu talepsiz tamamlama arzusu ve odadaki her bir ipucunun zekice kurulmuş olduğunu keşfetmeniz ile sizi oyunun içine anında alıyor ve takım ruhu psikolojisine derininden sokuveriyor.

Oyunu tamamladıktan sonra fikir ve mekan sahibi üç mühendis arkadaşla konuştuğumuzda, her üç ayda bir konseptin yenileneceği bilgisini alıyoruz. Yani “biz bu oyunu tükettik, n’apıcaz” derdiniz kısa süreli olacak. Bizim oyunumuzun konsepti “Otel” oldu. Aynı zamanda bir üst seviye ve biraz daha gerilimli bir konsepte sahip “Akıl Hastanesi” için –yeterli cesareti olana- çok daha eğlenceli olacağına emin oldum. Ama ben o cesurlardan değilim ne yazık ki. Mecburen yeni konsepti beklemeye geçtim.! =)

Yenice açılmış olan Locked In, ilgiyi hak ediyor diye düşünüyorum.

Farklı ve kaliteli etkinliklerin değer bilinmesi, dahasının şehre gelmesi için yeterli sebeptir.

Bilelim, bildirelim, duyalım, gidelim! =))

Takip için --> facebook



5 yorum: Leave Your Comments

  1. grubumla sürekli aktivite yapıyoruz. başka ne yapabilirim derken bu çıktı karşıma, bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim. en kısa sürede bir etkilik düzenleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. bizde gittik oraya çok güzel zaman geçirdik ardından Ankara da tunus caddesinde Kuytu Evden Kaçış oyununa gitik onlarda süper yapmışlar hem korku hemde eğlenceyi aynı anda yaşattılar teşekkür ederim yapanların eline sağlık şiddetle tavsiye ederim bu arada açılış kampanyasındalar fiyatları da gayet makul

    YanıtlaSil
  3. Bende turkıye de böyle bir aktivite olduğuna çok mutluyum keşke daha fazla yer açılsa da gidebilsek. Ankara'da Alcatrazın korku evini bide yeni açılan Kuytu Evden Kaçış Oyununu çok beğendim çok güzel olmuş Kuytu da biraz korkmuş olsakta çok eğlendik

    YanıtlaSil
  4. evden kaçış oyunlarını araştırırken blogunuza rastladım.biz de bestekarda kilitli odalara gittik.konsepti çok güzel gerilim temalı bir oyun.oldukça eğlendik.tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. burada yazan bütün oyunlara gitmiş bir grup olarak hepsinin farklı tadı vardı . Hepsini tebrik ederim lakin korku temasını sevmeyenler Kuytu Evden Kaçış Oyununun Korku Evine gitmesinler gerçekten ciddi bir korku teması var. Birkaç gün etkisinden kurtulamayabilirsiniz

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı