Akçakoca'da Ne Yemeli?

Gelelim seyahatlerde en önemsediğim diğer konuya...

Aslında turist olduktan sonra yurt içindeymişsin, yurt dışındaymışsın algı olarak pek fark etmiyor bana kalırsa. Şöyle ki, daha önce hiç görmediğin bir yöre ve kültürdeysen ve ilk kez keşfedeceğin çok şey varsa, sonuç olarak turistsin ve yörenin insanına ve doğasına yabancısın. Bu his benim için hep aynı...

Lezzet keşifleri de aynı bunun gibi. Gittiğin yerin mutfağı, oraya özelse ve yaşadığın yerde en fazla taklitlerini yiyebiliyorsan, keşif arzum aynı heyecanı yaşatıyor bana her neredeysem.

Akçakoca da nitekim bir Karadeniz mutfağı olduğu ve ben yerinde bu lezzeti tatmadığım için, bakış açım bu şekilde oldu. Hele ki fonda yöresel manzara varsa.

Şimdi gelelim neler olduğuna:
  • Balık




Hani bir önceki Akçakoca yazımda Liman'a gelmişseniz acıkmış olmanızı dilemiştim ya, heh şimdi o maddeyi açıklıyorum. Liman olması önemli -benim için- zira Karadeniz'in en meşhur lezzeti hamsiyi yiyecekseniz, bunu Karadeniz'i seyrederek yemelisiniz ki farkındalığınız maksimize, ruhunuz huzur dolu olsun. Sonuçta Ankara'da da yesek hamsi buradan geliyor, değil mi? Ama öyle değil işte. Bunu yediğinizde daha iyi anlıyorsunuz. Ben ki kızartılmış, yağlı balık sevmem, burada tattığım an tam anlamıyla kendimden geçtim. Mutlaka deneyin siz de mevsimindeyseniz geldiğinizde.
  • Mısır Ekmeği

Karadeniz'in meşhur ekmeği olan mısır ekmeğini de mutlaka tadın. Biz balığın yanında getirilen sıcacık ikramıyla yetinmedik, yöresel fırından ayrıyeten de aldık. Bir de yöresel köy ekmeğinden. Onu da gitmişken deneyin. Sıcacık oh.
  • Pide

Buranın pidesi bir diğer meşhur lezzetlerdenmiş. Birisi Karadeniz Pidesi de dedikleri Trabzon Pidesi, bir diğeri karalahana ve pancar arası bir ot olduğu söylenen mancarlı pide. O hafta pazara gelmemiş olması nedeniyle "Mancarlı"yı tadamadıysak da, Karadeniz Pidesi'ni deneyebildik. Sevenleri belki kızabilir ama bana biraz uydurma geldi. Bir pizza düşününün, üzerinde pideye konulabilecek her türlü et ürünü, en üzerindeyse pizza süsü veren sucuk bulunmakta. Tatları karıştırmayı severim ama bu kadarı biraz fazla geldi.
  • Fındık Helvası

Bunu kesssinlikle denemelisiniz! İçinde kavrulmuş fındık parçaları bulunan ve yediğinizde ağzınızda dağılan müthiş bir tat. Eğer evinize de götürmek isterseniz kent meydanında bulunan Fiskobirlik'te bulabilirsiniz.

Ayrıca denize nazır sabah kahvaltısını da çok aşırı tavsiye ederim. Belki mıhlama da bulursunuz. Benim için de deneyin.

Afiyet olsun!




2 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı