'Denemeden Dönmeyin' Listesi=) @AVRUPA GÜNCESİ

Turist olmak da turizm sektöründe bir meslek olmalı bence… =) Eğer ki bireysel, rehbersiz bir turistik gezi düşünüyorsanız, önceden araştırmalar yapıp notlar almanız gerekir ki az zamanda çok iş başarabilin... Bir de ‘a oraya kadar gidip şunu yapmadın mı?’ şekli sorulara maruz kalmak istemiyorsanız ekşi sözlükten başlayarak araştırmalara başlamalısınız=) Hadi gezilecek temel yerleri öyle ya da böyle turizm info-center’dan alacak olduğunuz harita ile belirleyebilirsiniz… Peki ya oranın meşhur yiyecek-içecekleri ve yöreye özgü hediyelikleri? Bayağı bir meslek yani=)
Ben de, bizim gezip gördüklerimiz arasından neler çıkar acaba diyerek bir liste yaptım ve işte başlıca aklıma gelenler…

  • Hamburg/Almanya
İçilmeli: Mexicana shut! (@Lucky Star), Bilimum bira çeşitleri: Öncelikle favorim olan beyaz buğday birası, başlıca isimler Erdinger ve Franziskaner, Hamburg’un kendi ürettiği çok ucuz ve en çok tüketilen Astra bira, yine burada üretilen Fritz Kola. Normal koladan farkı kafeinin normalden biraz daha fazla ve çeşitli aroma seçeneklerine sahip olması, Bremen’de üretilen Becks Bira (her aroması ayrı lezzetli), diğer sevdiğim biralardan Paulener, Holsten, Duckstein, Glühwein denen sıcak şarap
Becks @Bremen

Yenilmeli: Burger! (@JimBlock Haus), Noodle (@Wartenau, @Europa Haus), seven veya merak edenine wurst denen domuz sosisi (adım başı büfelerde denk gelmeniz olası), ve de Döner! (dönerin orijini Berlin olup orijinal sosu cacıktan oluşmakta ve en popüleri FeldStasse’dedir), Kruvasan, Franzbrötchen (üzümlü, tarçınlı ve damla çikolatalı seçenekleriyle<3 )
Alınmalı: Daha çok Budnikowsky’lerde satılan Hamburg logolu bilimum ürün ve Reeperbahn’da bulabileceğiniz St.Pauli Official ürünleri
St. Pauli

  • İtalya
İçilmeli: Şarap!, İtalya biraları olan Birra Moretti ve Peroni
Birra Moretti

Yenilmeli: Pizza! (Napoliten Pizza favorim), Makarna (tortellini, lazanya, spagetti, vs), Dondurma (Grom dondurma zincirlerinden denemenizi tavsiye ederim, envai çeşit dondurma bulacaksınız.), aperitivo (bir içki alarak sınırsız açık büfeden yiyebiliyorsunuz)
Pizza Napoliten

Tortellini


Alınmalı: Venedik’te üretilen ‘Murano Camı’ndan yapılmış takılar, Venedik’ten Maske, Deri çanta-cüzdan (ben Floransa’dan eğlenceli bir cüzdan aldım)
Venedik Maskesi

  • Amsterdam/Hollanda
İçilmeli: Hollanda Biraları Heineken ve Amstel
Heineken

Yenilmeli: Bu kısımları açıklamayacağım, genç olan ve kendini genç hissedenler ne yiyeceğini ve içeceğini bilir =p. Peynir diyeyim mesela=)
Alınmalı: Hollanda Takunyası veya süs eşyaları (ben magnet olanını tercih ettim), Hollanda Lalesi veya dikmek üzere soğanı, Hollanda Porseleni

  • Bruges/Belçika
İçilmeli: Bira, özellikle beyaz bira (bana Brugse Zot olanı tavsiye edildi, denedim ve sevdim)
Brugse Zot

Yenilmeli: Envai çeşitte olan Belçika çikolatası



Alınmalı: Dantel ve Şovalye figürleri (abim koleksiyon yaptığı için ben bolca aldım=) )
Dantel

  • Paris/Fransa
İçilmeli: Her renk ve çeşitte Şarap!, espresso



Yenilmeli: Peynir, Kruvasan
Peynir

Espresso+Kruvasan


Alınmalı: Eyfel figürlü anahtarlık, biblo, vs., Louvre Müzesi’nde barınan Mona Lisa resimli kartpostal, kalem, vs.

  • Barselona/İspanya

İçilmeli: Sangria, Cava
Yenilmeli: Paella, meyve pazarından meyve salataları
Meyve Salataları

Alınmalı: Flamenko figürlü her şey!!, Gaudi’nin dragon figürlü objeleri

Dragon by Gaudi





2 yorum: Leave Your Comments

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı