Alman Pavyonu @AVRUPA GÜNCESİ

Ludwig Mies van der Rohe'nin 126. doğum günü olan dün için Google Doodle hazırlamış, ben de  Avrupa güncemde Alman Pavyonu'na yer veriyorum. =)

Alman tasarımcı ve mimar olan Mies van der Rohe (1886-1969),  Bauhaus'a yöneticilik yapmış bir isim. 'God is in details' ve 'less is more' görüşleriyle minimalist ve modern mimariyi savunmuş. 1913 yılında Berlin'e gelip burada mimarlık bürosu kuran Mies, 1929'da modern mimarinin anıt yapılarından, Barselona Fuarı (expo '29) için Alman Pavyonu'nu (Barcelona Pavillion) tasarlamış. 1938'de yıkılan bina 1986'da tekrar inşa edilmiş. 

'Boşluk, hacim, uzay' kavramlarını gözlemleyebildiğiniz yapıda, cam, çelik ve mermerden yapılmış duvarlar yapıyı desteklemediği için hareket edebilmekteler.  

Tasarımlarındaki amaçlar ise: sadelik ve fonksiyonellik, detaylarla zenginleştirme, iç ve dış mekanı birbirinden ayırmamak (ki bu binada bu durum fazlasıyla kurgulanmış) ve iç mekanlarda birbirleriyle bağlantı kurma olarak sayılabilir.

Yapı, İspanya'nın Barselona şehrinde halen ziyaret edilmekte...


















6 yorum: Leave Your Comments

  1. Ben de Bauhauscuyum :) sade şık ve güzeldir :)

    YanıtlaSil
  2. sizin blogunuz da dolu görünüyor bu arada. bir ara detaylı bakacağım;)

    YanıtlaSil
  3. Sayfanızı keşfettiğime sevindim.
    Takibindeyim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Mies van der Rohe'nin tasarımlarındaki amaçları genellikle sadelik ve fonksiyonellik, detaylarla zenginleştirme, iç ve dış mekanı birbirinden ayırmamak (ki bu binada bu durum fazlasıyla kurgulanmış) ve iç mekanlarda birbirleriyle bağlantı kurmadır. Mies Van Der Rohe ve eserleri dünya çapında bilinir ve sevilir. Yeryüzüne gelmiş en iyi mimarlar arasında sayılan başta Mimar Sinan olmak üzere Mies Van Der Rohe ve Le Corbusier vardır. Bu mimarların yaptıkları eserler birer başyapıttır. Bu güzel eseri bizimle paylaştığın için teşekkürler Gokchen.

    Antalya'dan sevgiler...

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı