İşleri Yoluna Koyma Tekniği

Yine bir 'hayatı pratiğe dökelim, pratik yaşayalım' hayat sırrı ile siz dostlarla birlikteyim. Evet, bu seferki bölümümüzde en can sıkıcı işlere maruz kaldığımız noktada içinden çıkmamızı sağlayacak en kilit ve bir o kadar da pratik olan bir yöntemi anlatacağım: 
Umursamamak!

Bingo!

Çok mu darlandınız? Yapacak bir ton iş sizi beklerken, diğer yanda bekleyen diğer tonlar da size mi bakıyor? Peki ya işlerin içinden ne ara nasıl çıkacağınızı bir türlü kestiremiyor musunuz?

O halde çözümümüz çok kolay!

Önce deriiin bir nefes alıyoruz..!

Şimdi sırada ne var? Panik yapmaya başladınız, içiniz içinizi yeme yolunda ilerlemekte ve siz artık o eski siz değilsiniz. O halde yapmanız gereken en temel kuralımızı uygulayarak tüm kilit noktayı bir anda çözüyoruz: Umursamıyoruz!

'Kaybedecek neyimiz var?' listesini o anda can havliyle bir film şeridi misali gözümüzün önünde sıralıyoruz, sonra içlerinden en önemli olanı/olanları ele alıyoruz ve onu/onları kaybetmiş olma fikrini bir şekilde kabul ediyoruz ya da göze alıyoruz. Sonra hemen akabinde de bu ihtimallere göre bir B planını cebe atıyoruz. Tamamdır, şimdi tüm sıkıntıların ipini birer birer keserek özgür bırakma zamanı.!

Emin olun işlerinizin yoluna girmeye başlaması için en doğru adımı o anda atmış oluyorsunuz. Sakin olmak atacağınız her adımın kontrollü ve emin olmasını sağlayacağı için problemleri de en mantıklı haliyle ele alabilmenizi sağlamış olacak ve muhtemel olarak B planına hiç ihtiyacınız kalmadan işlerinizi yoluna koymuş olacaksınız.

İşte bu kadar basit!

O yüzden Keep Calm and Carry On dude!!

Keep Calm and Carry On

0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı