Yunan Tzaziki Tarifi @MUTFAK


Pinned Image 

Aslında bizim cacıktan çok farklı bir tada sahip değil kendisi; farklı bir isme de... Yunan arkadaşımız Afroditi'den öğrenmiştik bu tarifi Hamburg'ta yaptığımız geleneksel Stadtpark pikniklerine ilk kez gittiğimizde... Sonrasında da üzerine vazife olmuştu zaten tzaziki hazırlamak; eğer biri bir yere yiyecek getirecekse ve içlerinde Afroditi de varsa, onun vazifesi şüphesiz ki tzazikiyi yapmaktı! =)

Biz artık bildiğimiz Türk cacığı unutmuş, sadece bunun lafını eder olmuştuk. Hatta bizim evimize gelip uygulamalı yapımını göstermiş, aldığım yemek tarifi ajandama da elleriyle işlemişti hazırladıklarını.

Pek bi' farkı yok bizim cacıktan dediğim gibi. Sadece biraz daha yoğun, biraz daha sarımsaklısı. Zor da değil ama nedense ayrı bir lezzetli oldu hep bizim adımıza... Meze niyetine içki masanıza, atıştırmalık olarak piknik sofranıza, kahvaltılık olarak da brunch sofranızda yerini rahatlıkla alabilir.

Tarifine gelirsek şöyle...

Malzemeler
1 salatalık
1 kase yoğurt (susuz, katı yerinden alınmış olmalı)
Nane
Sarımsak (isteğe bağlı diş sayısı arttırılabilir)
Tuz

Hazırlanışı
Salatalıkları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunun kalmaması önemli kıvamı tutturmak adına.. Kalan malzemeyi de rendeleyip içine karıştırıyoruz ve buzdolabında tadını alması için bir süre bekletiyoruz. Kıvamı koyu olduğu için sürmelik sos olarak afiyetle yiyebilirsiniz;)

PS. İnternetteki bir tarifte içine bir de bir kaşık bal ilave edilmiş, ama biz hiç denemedik. Yunanlar balı rakıya dahi karıştırdığı için çok da fazla yadırgamadım açıkçası. =)

PPS. Resimdeki gibi haftasonu brunchınızda ekmeğin üzerine peynir, kurutulmuş domates ve yeşillik eşliğinde sürerek tadına varmak da mümkün. Ben ilk iş deneyeceğim zira fikri çok parlak buldum. 
 PPPS. -Bu bölüm Afroditi için- Afroditi Kalimera! Ti kanis? I am sharing your delicious tzaziki recipe in my blog for old times' sake... I hope you will prepare it for us soon again ! Waiting for spring to meet you all! Many kisses, sagapo!


{Tzatziki, feta, dried tomatoes and arugula by Kwestia Smaku} / Przepis 
 Bahsettiğim kahvaltılık sunum

*Fotoğraflar alıntııdır. 

4 yorum: Leave Your Comments

  1. güzel görünüyor gerçekten deneyip tadına da bakmak lazım :) çok teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Boşnak Kızı... Denediğinde yorumlarını bekliyor olacağım;)

      Sil
  2. Haydari'nin farklı bir sunumu gibi çok yakın tarifler ama süper görünüyor deneyeceğim bu şekilde :)

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı