Cazibe Merkezi: Carlos Martin! / Center of Attraction: Carlos Martin! @RÖPORTAJ/INTERVIEW

Carlos Martin ile bir önceki röportajımda söylediğim gibi, asıl amacımız yüz yüze bir görüşme yapmaktı. Sizlerin de 3 boyutlusu için yaptığınız ekstra ısrar üzerine, Türkiye'ye varır varmaz buluştuk kendisiyle!


Bazen günlük hayatınızda, hiçbir mükemmel erkek olmadığı gerçekliğine inandırılırsınız.. Belki egolarından, belki gereksiz özgüvenlerinden, belki de -tam tersi- özgüven yetersizliklerinden... Her türlüsünde de, gittikçe sadece rüya gelen bu hayal ürünü insanlara olan inancınızı kaybetmeye başlarsınız. Aynı zamanda bu durum, diğer insanların size verdikleri nasihatleri de haklı çıkarmış olur...

Ne var ki, geçtiğimiz Pazar günü bu tabuyu memnuniyetle yıktım!

Evet, haklıydım..! Evet, iddiam doğruydu..! Ve evet, inançlarımdaki gibi insanlar vardı..! En azından birine tanık olmuştum..!

Büyük cazibe, içten gülümseme, samimi karaktere sahip birine tanık olmuştum...

Beni hayata geri kazandıran insan kendisiydi... Carlos Martin..!

Yeni bir içten "hoşgeldin" diyorum bloguma ve köşeme Martin! =)


Ps. You can read in English after the Turkish one.




G.G. Bildiğimiz üzere modelsin. Üniversitede daha önce başka bölüm de okumuş muydun? Başka mesleğin de var mı? 
C.M. Daha gençken Bilgisayar ve Elektronik okumuştum. ("Mühendislik mi?" diye soruyorum ve "üniversiteye gitmedim, benim için çok sıkıcıydı" diyor.) Yapabildiğim her şeyi üniversiteye gitmeden öğrendim. Uygulamalı öğrendim. Okuduktan sonra bir yıl Elektronik ve Program eğitimi verdim. Ama bu tek düzelik çok sıkıcıydı. Her gün aynıydı, her gün aynı ofisti.. O yüzden, bıraktım ve modellik yapmaya ve seyahet etmeye başladım.



G.G. Reklamlardan önce bir ajansa kayıtlıydın tahminimce (her şeyin bir video çekimi ile başladığını anlatmıştın) Peki, en başında bir keşfedilme hikayen de var mı? (Bir gün yolda yürüyordum, gibi..?) 
C.M. Ben İspanya'nın beşinci büyük şehri sayılabilecek küçüklükte bir yer olan  Zaragoza'lıyım. Tüm büyük modellik işleri Madrid ve Barselona'daydı. Hikayem pek yok sayılır. Yani, evet arkadaşlarım vesilesiyle  Zaragoza'da bir ajansa yazıldım. Her iki ayda bir iş alacak şekilde çalıştım. Tam zamanlı değildi tabi. O sıralarda eğitim veriyordum, çalışıyordum.. O yüzden, eğitmenlik işini bıraktığımda "Madrid ve Barselona'ya gitmeye başlayacağım" dedim. Bir tür güzellik yarışması oldu  Zaragoza'da kazanmış olduğum. Daha sonra birkaç yıl Madrid ve Barselona'ya gittim ve daha sonra Madrid'den beni diğer ülkelere gönderdiler. İlki Yunanistan olmuştu... 


G.G. Sosyal medya hesaplarından birinde gördüğüm üzere, yeni bir projeye başlamış olabilir misin? Televizyonda görecek miyiz seni yine?
C.M. Burada çekimler yapıyorum. Sadece katalog ve bazı yayın işleri üzerine.. Televizyon daha zor çünkü Türkçe'yi temel olarak öğrendim ama senaryoyu ezberlemek ve aksanı öğrenmek benim için pek mümkün değil. Ama, bakalım..


G.G. Devamlı olarak Türkiye'de kalacak mısın, yoksa kısa süreli olarak gezecek misin tekrar?
C.M. Gelip gitmeyi sürdüreceğim. Geçen yıl Temmuz'a kadar buradaydım. ("dizi için mi?" diye bölüyorum, "evet diyor.) Onda sonra New York'a gittim ve yılbaşına kadar kaldım. Yılbaşını İspanya'da geçirdim ve İstanbul'a geldim. Marta kadar burada kalacağım.


G.G. Şimdi biraz daha özel sorular..! Kendini seksi ve çekici buluyor musun? Veya ne kadar?? =)
C.M. Kendimi aynada her gün görüyorum. Normal bir adamım. (Gülüyor ve ciddi bir cevap için ısrar ediyorum! =) ) Evet, spor yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum. Eğer spor yapmazsam şu an olduğu gibi bir vücuda sahip olamam. Yazın, mümkün olduğunda güneşleniyorum. Eğer güneşlenmezsem bir kağıt kadar beyazım.. (Gülmeme neden oluyor ve sıkıştırmayı bırakıyorum. İtiraf etmeliyim, oldukça mütevazı biri.)


G.G. Bu soru ikimizin de takipçileri için: Kız arkadaşın var mı? =)
C.M. Biri var.. (Evli değil, merak etmeyin! =p )

G.G. Reklamlar seninle devam edecek mi ya da yeni özel bir marka olacak mı?
C.M. Biscolata beni zaman zaman çağırıyor. Reklam 2010'daydı ve sonra 3-4 kere daha aradılar. Tekrar arayacaklar mı bilmiyorum henüz. 


G.G. Güzel görünümün ve kasların için herhangi bir sırrın var mı?! =) (özel bir beslenme, spor, kozmetik gibi..)
C.M. Kozmetik olarak yağ kullanıyorum. Açıkçası, spor yapmak zorundayım. (ne sıklıkta spor yaptığını merak ediyorum, "her gün aynı şekilde değil" diye açıklıyor.) Moduma göre değişiyor.. Bazen uyanıyorum ve "bugün koşmalıyım ve spor yapmalıyım!" diyorum ve spor salonuna gidiyorum. Bazen üç gün çalışmıyorum. Bence her gün çok fazla. Bu şekilde bir sosyal hayata sahip olmak çok zor. Ben daha rahat davranıyorum. Ayrıca, her şeyi yiyorum, ama her gün değil. Kebap yiyorum, börek yiyorum, tatlı yiyorum, ama her gün değil. 




G.G. Diğer ülkelerde de ünlü müsün, en azından Türkiye'de olduğu kadar?
C.M. Pek değil, neden biliyor musun? Çünkü, diğer ülkelere gitmeme rağmen İspanya'da hiç çalışmıyorum. Son 9 senedir Barselona'ya gitmedim. Olay şu ki, sürekli seyahat ediyorum. 3 ay Kore'deydim, 3 ay Güney Afrika'daydım. Sadece oraya gidiyorsun, çekim yapıyorsun yapıyorsun yapıyorsun ve gidiyorsun. Yayınladıklarında ise çoktan gitmiş oluyorum. Türkiye'ye ilk geldiğimde 2006 yılıydı, tekrar 2007'de geldim normal katalog çekimi için. Diğer seferi 2010 yılındaydı. Ondan sonra daha çok vakit geçirdim burada.  Biscolata işini aldığımda ise Meksika'daydım. Olay sadece doğru zamanda doğru yerde olmakta... 

G.G. Eğer şu an Türkiye'de olmasaydın ve bu marka tarafından keşfedilmeseydin, ne yapıyor olurdun?
C.M. Aynı şeyi yapıyor olurdum... Seyahatler, çekimler...


G.G. Gökçen Gökyer Blog ve Uplifers takipçileri için, daha yüksek enerjili bir yaşam için ve çok daha yüksek enerjiye sahip olabilmek için ne önerirsin? (Çok daha enerjik bir soru! =) )
C.M. Sabah kalktığınızda iki seçeneğiniz vardır. "Pazartesi: Aman Tanrım!". Aslında, ben pazartesileri seviyorum. Bana göre pazar günleri her yer kapalı, hiçbir yere gidemiyorsun. Çok sıkıcı.. Ama pazartesileri iyidir, yeni bir mod, uyanıyorsun. Erken kalktığımda gerçekten güzel hissediyorum (Kendi yaşamı için herhangi bir mottosu olup olmadığını soruyorum, mesela benim bir lafım olan "adım atmazsan yürüyemezsin!" gibi. =) "Tamamiyle doğru" diye onaylıyor.) Benim herhangi bir lafım yok... Bilemiyorum.. Sadece "kendi hayatıma karşı dürüst olmak"... 


Nazik ve içten ilgin için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Kısa zamanda görüşmek üzere! =)


You can read the interview in English as below:  

As I said in my previous interview with Carlos Martin, it was our real intent to make the interview face to face. In addition to your extra insistences for a 3D-one, we met whenever he arrived to Turkey!

Sometimes, in your daily life, you are just pressured to believe in the reality that no perfect guys exist. May be because of their ego, may be because of their unnecessary self-confidence and may be -conversely- because of their lacking of confidence... In each way, you start to lose your belief for those imaginary people which goes into becoming just a dream for you. Which also makes people right according to their previous advices to you..

However, I broke this tabu last Sunday gladly..!

Yes, I was correct..! Yes, my claim was true..! And yes, there were people as in my beliefs...! At least I witnessed to one..!

I witnessed to one has a big charm, sincere smile and intimate character..

The person regained me to the life was just him... Carlos Martin..!

A new open-hearted "welcome" to my blog and column Martin! =)



G.G. You are model as we know... Did you also study any other branch at university? Do you have any other profession as well?
C.M. When I was younger, I was studying Computers and Electronics. ("Engineering?" I ask and 'I ain't go to university, it was so boring for me" he replies..) I studied everything I could without going to university. I was more like handy, more practical. Actually, when I finished my study, I spent one year teaching Electronics and Programme. But, that routine was so boring.. Everyday was the same, the same office everyday.. So, I quit and I started like modeling and traveling,

G.G. You were registered in an agency as I guess before the advertisements (You told your beginning was in the video casting).  But, do you have any story as being discovered in the very beginning? (like; while I was walking on the street..etc..? =) )
C.M. I'm from  Zaragoza which is small city like the fifth biggest city in Spain. But, not really big modeling market in Spain. But, all of it was in Madrid and Barcelona. Not really have a stıry.. I mean, yes through friends I ended  up in an agency in  Zaragoza. I started with doing like one job every two months not fulltime of couse. I was teaching, I was studying at that time. So, when I quit teaching thing then I said "I'm gonna start going to Madrid and Barcelona. There was like a beauty contest in  Zaragoza that I won, then I started to go Madrid and Barcelona for a couple years and after that from Madrid they sent me to othr countries first of which was to Greece.

G.G. As I saw in one of your social media account, you have started to one new project? Are we going to see you on TV again?
C.M. I'm doing shootings here.. Just catalogs and some editorials.. TV is more difficult because I learned to speak Turkish basic but to memorize the script and the accent obviously is not possible to me. But, we will see.

G.G. Will you stay in Turkey permanently or will you move temprorarily?
C.M. I keep going and coming. Last year I was here until July ("for the series" I interrupt and he says"yes"). After that I went to New York and I stayed until Christmas. I spent Christmas in Spain and after I came to Istanbul.  I will stay here until March.

G.G. A little more private questions now..! Do you feel yourself hot and charming? Or how much?? =)
C.M. I see myself everday on the mirrors I'm a normal guy. (He laughs and I insist on a serious answer!=) )
Yes, I'm just working out, taking care of the food... If I don't work-out I won't have a body like it is.. In the summer, when I have the option, I sunbath.. I don't have sunbath I am white as a paper. (He makes me laugh and I give up to compress! =) I have to admit: He is cool. )

G.G. This question is for our followers both: Do you have any girlfriend? =)
C.M. I have someone. (Not married, don't worry! =p )

G.G. Will the advertisements continue with you or will be any other new brand special?
C.M. Biscolata calls me from time to time. Commercial was in 2010 and they called me like 3-4 times after that. I don't know if they will call me again or not.

G.G. Do you have any secrets for your good look and muscles?! =) (diet, work-out, cosmetics special)
C.M. I use oil as cosmetics. Obviously, I have to work-out. ("how often do you work-out" I wonder. "It's not everyday the same" he explains.) It depends on my mood. Sometimes I wake up and say 'I need to run today and work-out!' and I'm going to a gym. Sometimes I spent three days off. I think everyday is too much. It's hard to have social life like that. I take it easy. Also, I eat everything, but not everyday. I eat kebap, I eat börek, I eat desserts, but not everyday.

G.G. Do you have fame in other countries as well or as much as in Turkey?
C.M. Not really, do you know why? Because, although I go to other countries to work, I never work in Spain. I've never been in the last 9 year working in Barcelona. The thing is that I'm traveling all time. I was in Korea 3 months, in South Africa 3 months. You just go there shoot, shoot, shoot and go. When they publish it, I'm gone already. When I came to Turkey first time it was 2006, I came again in 2007 for regular catalogs. Next time was 2010. After that I spent more time here. I was in Mexico, when I got the job for the Biscolata thing... It's just to be in the right place in the right time..
G.G. What would you do now, if you weren't in Turkey and if you weren't discovered by this brand?
C.M. I would do the same thing. Travelling, shooting..

G.G. For the Uplifers and Gökçen Gökyer Blog followers, what will you suggest for an 'Up Life' and to feel up and up!! =) (much more energetic question!=) )
C.M. When you wake up in the morning, you have two options. "Monday: Jesus Christ!" Actually, I like mondays. For me sundays, everything is closed, you cannot go anywhere. It's boring.. But, mondays are okay, new mood, you wake up. I really feel good when I wake up early in the morning. (I ask for any motto for his life like my saying as "you cannot walk, if you don't step forward!"=) "It is totally true" he certifies) I don't have any phrase.. I don't know.. Just being honest to my life...

Thank you for your kind and sincere interest!

See you soon ;)


3 yorum: Leave Your Comments

  1. Çok güzel bir röportaj olmus :) severek okudum
    İyi haftalar :)

    www.sibeldemirci.net

    Sibel

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir yazı olmuş yine kalemine sağlık ;) Enerji verici bir yazı olduğu kesin ;)

    YanıtlaSil
  3. blogun icin bu calıskanlıgına bayılıyorum.. tebrikler gokcen...

    YanıtlaSil

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı