Neden JujuFresh?

JujuFresh deneyimimin ikinci bölümünü akla takılan soru-cevaplar olarak sunuyorum. (İlk Bölüm için Tık Tık)

Çeşitli ofislerde çalıştığım için yanımda her yere götürdüğüm JujuFresh'ler oldukça ilgi gördü ve ücret/kargo içerikli sorular aldım.

Abonelik bazında ya da birden fazla kişi olarak sipariş verildiğinde kargo ve ücret konusunda indirimler söz konusu olmakla beraber, benim aracılığım ile ulaşırsanız size özel indirim kodunuz olacakmış.

Öncelikle iletmek isterim. =)
Gelelim aklımıza takılan sorulara... Biraz JujuFresh kurucularından İpek Hanım anlattı, biraz da ben sordum...

1.  Juju Fresh olarak verilen hizmetler neler?

10 farklı içecek ve 3 farklı kür paketi bulunuyor. Ayrıca Jujufresh üretimi tamamen doğal ve raw sağlıklı atıştırmalıklar ve dışarıdan alınan glutensiz, diyabetik ürünler bulunmakta. Siparişleri www.jujufresh.com'dan, telefonla ya da atölyeden alınıyor ve müşterilerin vermiş oldukları adrese sabah saatlerinde teslim ediliyor. Ankara'nın her yerine teslimat mevcut ayrıca isteyen siparişlerini gelip atölyeden de teslim alabilir. Bu şirin atölye Ankara'nın merkezinde, Üsküp Caddesi (Eski Çevre Sok.) No:12'deyiz. "Herkesi bekleriz!" diyor Juju Ailesi.

2. Juicing ve faydaları nedir? Neden meyve ve sebzeleri yemek varken suyunu tüketmeli insanlar?

Evlerde kullanılan santrifüj makineler yüksek devir ile ısı üretiyor ve metal bıçaklar aracılığıyla rendeliyor. Coldpress ile ise meyve ve sebzeler düşük devirde parçalanıyor ve ardından hidrolik pressler tarafından suları sıkılıyor. Bu sayede sıkım esnasında sebze ve meyvelerin oksidasyonu önlenmiş oluyor ve sıkılan sebze ve meyvelerin yüksek hızdan dolayı doğal hücre yapılarının bozulması engelleniyor. Böylece daha yüksek besin değeri elde edilmiş oluyor ve sebze ve meyvelerin içerdikleri vitaminler, mineraller ve aktif enzimler korunuyor.

Bir sebze yemeğindeki sebze miktarı ile sebze suyundaki sebze miktarı arasında kilolarca fark var. Kilolarca sebze yemek, içmekten daha zordur. Özellikle çiğ formda sebze neredeyse hiç tüketilmiyor, ayrıca o sebzede vücudumuzun işine yarayacak herşey pişirme esnasında yok oluyor. Normalde yenilen bir sebze yemeğinde sindirim sistemimiz en fazla %70'ini sindirebiliyor. Ancak bu yiyeceklerin suyunu çıkarıp içtiğimizde sindirim sisteminiz zayıf bile olsa, %99'unu absorbe edebiliyor ve bunu yaparken sindirim için kullandığımız organları yormamakla birlikte, dinlendiriyor; çünkü organlarımızın iş yükünü azaltmış oluyor.  

3. Juice Cleanse nedir?

Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda popülerliği artan bir trend gibi görünse de Juice Cleanse, yeni bir icat değilmiş. İnsanlar yüzyıllardır gerek sağlık, gerek disiplin, gerekse ruhani sebeplerle oruç tutuyor ya da belirli bir alışkanlıklarını kısa süreliğine bırakıp, vücutlarını, ruhlarını, zihinlerini dinlendiriyor, nefislerini kontrol altına alıyor ve “yeniden başlat”ıyorlar.

Juice Clease rejim yapmak ya da mahrumiyet anlamına gelmiyormuş. İşlenmiş yiyecek ve abur cuburla dolu öğünlerimiz yerine sebze suyu ağırlıklı 1 ya da bir kaç günlük bir kür uygulayarak, sindirim sistemimize hakettiği bir tatili vermek, savunma sistemini güçlendirmek, normalde yiyemeyeceğimiz kadar çok çiğ meyve ve sebzeyi, vitamin, mineral ve enzimlerini kaybetmeden kısa sürede tüketerek vücudunuzu gerçek anlamıyla “temizlemek” anlamına geliyormuş. Kısacası, Juice Cleanse “sindirim sistemi temizliği yaparak sağlığı geri kazanma” prensibi üzerine kurulu bir iyileşme metodu.. Yüzde yüz doğal ve soğuk sıkılmış içeceklerle vücudunuza temiz besinler alarak, kirli besinlerin etkilerini azaltmanın mucizevi etkileri saymakla bitmiyor. "Kanınız alkalize olacak, enerji kazanacak, hafiflik ve berraklık duygusunu vücudunuzda, zihin ve ruhunuzda tekrar hissedeceksiniz. Aynı zamanda Cleanse’iniz bitince yemekle olan ilişkinizi yeniden değerlendirdiğinizi, vücudunuza almaya karar verdiğiniz yiyecek ve içecekler hakkında daha seçici olduğunuzu göreceksiniz." diye ekliyorlar.

4. Juice Cleanse kullanmak isteyenler öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeliler?

Cleanse öncesi bir kaç gün alkol, kafein, mısır, süt, yumurta, gluten, kırmızı et ve beyaz şekerden kaçınır, bol bol su tüketir, mümkün olduğunca az yağ kullanır, bolca çiğ sebze ve meyve yerseniz cleanse’iniz daha verimli olacaktır. Sindiriminiz zayıf ise, buharda veya fırında pişmiş sebze yemeniz sizin için daha iyi olacaktır. Cleanse’inize başlamadan önce günde bir öğün ya da ara öğün olarak taze meyve/sebze suyu ya da smoothie içerek vücudunuzu yavaş yavaş cleanse’e alıştırabilirsiniz. Cleanse sonrası ise arınmanızdan en yüksek seviyede yararlanmanız için, bir kaç gün işlenmiş yiyeceklerden kaçınmalı, sebze suyunu günde bir bardak da olsa içmeli, bol su tüketip, salata ve meyve yemelisiniz.


Benim aklıma takılan sorular ise şunlar oldu. İşte cevapları...

5. Besinleri bütün haliyle tüketmek lif kazancı açısından faydalı oluyor bildiğimiz gibi. Bu şekilde besinlerin yalnızca suyunu ve besin değerini almak yeterli midir, hem tokluk hem de sağlık açısından?

"Gündelik beslenmemizde lif kesinlikle çok faydalı, sindirimimizin düzgün çalışmasında da tabii ki önemli bir rol oynuyor. Yalnız vücudumuz lifleri, sindireceği besinlerden ayırırken önemli oranda enerji harcar. Jujularda ise asıl amaç vücudun enerjisini mümkün olduğunca sindirim yerine toksinlerden arındırma ve onarıma kullanmaktır bu yüzden cold-pressed juicelarımızda posaları ayırmış oluyoruz. Ama zaten kür programlarımızın 3 günden fazla uygulanmasını tavsiye etmiyoruz, dönem dönem günlük ya da 3 günlük kullanımlar yapabilir veya öğün yerine koyabilirsiniz diyoruz böylece liften de fazla uzak kalmamış oluyorsunuz. ;)"

6. Daha ziyade meyvelerde söz konusu bu sorum. Örneğin bir bardak portakal suyu çok miktarda portakal içerdiği için bunun yerine bir-iki adet portakal tüketimini öneriyor beslenme uzmanları yüksek şeker içermesi açısından. Bu durum açısından nasıl değerlendirebiliriz Juju Fresh ürünlerini?
Bu konuda oldukça hassasız. Hatta bu yüzden Yeşil Aşkına 2 içeceğimizde hiç meyve bulunmuyor. Diğerlerinde ise çok az ve diyetisyenlerin de önerdiği şekilde %80 sebze %20 meyve kullanıyoruz.

İşte böyle bir deneyim oldu JujuFresh. Peki benim nasıl geçti bu haftam? Çok daha motive, çok daha ılımlı, pozitif ve sakin oldum diyebilirim. Özellikle sinir sistemim açısından oldukça faydasını gördüm. Ayrıca şişkinlik problemim kayboldu, gitti. 

Bakalım siz ne gibi değişiklikler hissedeceksiniz.

Sağlıklı, enerjik haftalar olsun hepimize!


0 comments:

Yorum Gönder

More

Bu Blogda Ara

Translate

Archive

Recent Posts

Popular Posts

Top 10 Articles

Featured Posts

Most Trending

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı